Consilierul primului-ministru pe probleme de securitate nationala, Marius Oprea, a facut ieri declaratii extrem de dure la adresa sefului statului.

El l-a acuzat pe Traian Basescu ca s-ar fi opus alegerii lui Ticu Dumitrescu, intrucat ar avea o problema in privinta deconspirarii fostei Securitati.

"Il felicit pe Traian Basescu pentru aceasta reusita. Se vede treaba ca avea o problema in ceea ce priveste deconspirarea fostei Securitati, daca s-au intreprins atatea eforturi pentru a deturna sensul legii", a declarat Oprea, citat de Mediafax. El a sugerat ca intelegerea din coalitie pentru sustinerea lui Ticu Dumitrescu ar fi fost "tradata" de PD, la cererea sefului statului, intrucat candidatura lui Turianu, propusa de democrati, a venit in mod surprinzator.

Consilierul premierului Calin Popescu Tariceanu a mai sugerat ca prin acest pas presedintele Basescu ar fi subordonat CNSAS. Traian Basescu spunea ca va lupta impotriva sistemului ticalosit. Intr-adevar, a luptat si a castigat, iar acum si l-a subordonat in intregime, a afirmat Oprea.

"Ceea ce se petrece acum la CNSAS este de natura sa ne ingrijoreze. Ma intreb daca nu cumva este primul pas in utilizarea acestei institutii ca arma politica", a mai spus Oprea.

Presedintele Traian Basescu, aflat in vizita in China, a refuzat sa comenteze situatia de la CNSAS.
"Este o problema de care sunt mult prea departe si ca distanta, si ca interes", a spus Basescu.
Totusi, el a intrebat daca in situatia creata a fost implicat reprezentantul Presedintiei in Colegiul institutiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.