Partidul Democrat va propune guvernului emiterea unei ordonante de urgenta care sa suspende aplicarea Legii statutului parlamentarilor, a anuntat ieri presedintele PD, Emil Boc, dupa sedinta Biroului Permanent al formatiunii.
Boc a spus ca PD doreste elaborarea unei initiative legislative care sa corecteze actuala lege privind statutul parlamentarilor. "Vom discuta cu premierul Calin Popescu-Tariceanu pe marginea elaborarii unui act normativ care sa permita o initiativa parlamentara, pentru ca daca vom astepta doar o initiativa parlamentara ea va fi ineficienta si nu va rezolva fondul problemei pentru ca odata intrat in vigoare acest act isi produce efectele, iar nici o lege nu poate avea un caracter retroactiv", a explicat liderul PD.

Potrivit lui Boc, daca legea va intra in vigoare toti parlamentarii pensionari sau cei care au avut cel putin un mandat din perioada 1992-1996 vor intra imediat sub incidenta ei si vor avea pensii de la 18, 20 de milioane de lei pana la 40-60 de milioane de lei."Aceasta lege este imorala si inoportuna", a apreciat liderul PD, amintind ca pensia medie in Romania este de 3 milioane de lei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.