Fostul presedinte Ion Iliescu l-a invitat ieri pe Adrian Nastase "sa stea putin mai in umbra" pentru cel putin un an de zile.

Ion Iliescu s-a apucat de curatenia generala in PSD

"Cand te afli in situatia lui nu te apuci sa dai lectii altora. Vrea sa patroneze un proiect, o platforma, nu e potrivit pentru situatia lui", l-a pus Iliescu la punct pe fostul premier, solicitandu-i sa dea dovada de "decenta".

Biroul Permanent al PSD a avut ieri rolul de a linisti apele in partid. Potrivit unor surse participante la intalnire, Geoana a afirmat in timpul sedintei ca Nastase s-a folosit de o platforma inventata peste noapte ca sa nu se faca de ras pentru ca nu-l urmau deputatii in intentia lui de a parasi PSD. Geoana a mai spus ca platforma lui Nastase seamana cu cea prin care Roman a rupt FSN-ul. In schimb, Iliescu a potolit spiritele si a cerut sa nu se treaca la executia celor vinovati pentru a nu provoca alte furtuni. De la aceeasi intalnire, Viorel Hrebenciuc a iesit cu o misiune precisa: sa-i potoleasca pe sustinatorii platformei lui Nastase si sa-i aduca pe calea cea buna. In schimb, declansarea Congresului este blocata de Geoana si de grupul de la Cluj prin mecanisme statutare, iar Consiliul National a fost amanat pentru sfarsitul lunii mai.

Amenintarile lui Geoana

La iesirea din sediu, presedintele PSD a trecut direct la amenintari: "E o perioada de testare fata de cei care doresc sau nu mai doresc sa faca parte din echipa". In cazul in care colegii vizati mai ataca unitatea partidului, Geoana promite ca se vor lua masuri impotriva lor, iar "daca cineva vrea o factiune sau o miscare diversionista, se inseala".

El a acuzat public ca Adrian Nastase a folosit "un pretext de tip platforma pentru a introduce tensiuni". In plus, Geoana considera ca Iliescu i-a dat fostului premier "un sfat bun" atunci cand l-a invitat sa stea in umbra un an de zile. Si pentru Miron Mitrea e evident ca platforma lui Nastase incearca "sa creeze o factiune in partid". Victor Ponta a nominalizat tot ieri persoanele care nu ar trebui sa mai faca parte din conducerea partidului: Miron Mitrea, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc si Adrian Nastase.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.