Liderul PNL, Ludovic Orban, a scapat fara nici o sanctiune din partea partidului pentru afirmatiile ca Raluca Turcan, Elena Udrea si Mioara Mantale „au fost promovate dupa ce au trecut prin patul sefului lor“. Premierul l-a demis, in schimb, pe sotul Ralucai Turcan.

"Nu am ce sa comentez. Alt subiect. Va rog alt subiect. Daca aveti… Un astfel de subiect nu face obiectul discutiei in Biroul Permanent Central pentru ca am cobori discutia mult prea jos", a raspuns liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, iritat de intrebarile legate de sanctionarea liderului PNL Bucuresti. Tariceanu i-ar fi comunicat deputatului Raluca Turcan, fosta consiliera a lui Theodor Stolojan, ca declaratia lui Orban este rodul liberei exprimari prost inteleasa. "Este o mare diferenta intre a te exprima public pe subiecte ce tin de fuziunea PNL-PD si a face declaratii precum Ludovic Orban", a reactionat Raluca Turcan.

Raluca nu crede in coincidente

Raluca Turcan mai crede ca declaratiile lui Orban nu au fost intimplatoare atita timp cit, saptamina trecuta, Tariceanu i-a cerut personal sotului ei, Valeriu Turcan, sa-si dea demisia din functia de presedinte al Agentiei de strategii guvernamentale. "Nu cred in coincidente. Sotul meu a refuzat si a spus ca isi asuma sa fie dat afara, iar in clipa urmatoare iese Ludovic Orban cu astfel de declaratii", a afirmat Turcan.

Presedintele Curtii de onoare si arbitraj, Bogdan Olteanu, cel care ar trebui sa judece statutar acest caz, a sustinut ca organismul pe care il conduce "nu este Parchet" si ca nu exista posibilitatea autosesizarii. "Nu exista o plingere. In masura in care ea va exista, o vom analiza", a precizat Olteanu, adaugind ca "situatia este inedita in ultimii 15 ani".

Dubla masura

Pe Olteanu il contrazice statutul PNL, care la articolul 21 stipuleaza ca "organismele de conducere care pot hotari sanctiuni se pot sesiza si din oficiu". Tot statutul impune respectarea Codului etic al PNL, care prevede ca membrii liberali nu se pot ataca intre ei.

In urma cu trei luni, deputatul PNL Cristian Boureanu a fost sanctionat cu suspendarea din partid pentru un an de zile, fara a exista o cerere prealabila adresata Curtii de onoare si arbitraj. Motivatia oficiala a suspendarii a fost ca Boureanu nu a adus probe pentru a-si sustine afirmatia existentei unor intilniri politice intre PNL si PSD. "Nu a existat nici o cerere. Eu am fost adus in fata Delegatiei Permanente si la cererea liderului PNL, Calin Popescu Tariceanu, a votat pentru suspendarea mea", a afirmat ieri Cristian Boureanu.

Risc de amenda

Consiliul national pentru combaterea discriminarii s-a autosesizat "in urma declaratiilor aparute in presa, ale viceprimarului general al Municipiului Bucuresti, Ludovic Orban, referitoare la promovarea unor femei in cariera politica". Potrivit presedintelui CNCD, Asztalos Csaba, s-a intocmit un dosar si, in urma analizarii cazului de catre Consiliu, Orban poate primi ori mustrare, ori amenda contraventionala intre doua si 20 de milioane de lei.

Valeriu Turcan, demis

La scurt timp dupa declaratiile Ralucai Turcan, premierul Tariceanu l-a demis pe presedintele Agentiei pentru strategii guvernamentale, Valeriu Turcan, pe motiv ca "activitatea acestuia a fost complet nesatisfacatoare". "Primul-ministru e surprins ca pe un subiect de acest gen, legat strict de raporturile profesionale si ierarhice dintre seful Executivului si un secretar de stat din subordine, intervine public sotia acestuia din urma, cu declaratii deplasate, care nu au nici o legatura cu realitatea", se arata in comunicatul Guvernului. "Pun totul pe seama divergentelor de opinie dintre mine si Dorel Sandor" (consultant de PR al lui Tariceanu - n.r), a reactionat Valeriu Turcan, instiintat de demitere prin acelasi comunicat de presa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.