„Traian Basescu are o atitudine de maidanez. Adica vine, musca si pleaca.“

Aceasta declaratie, la pachet cu alte aprecieri bizare despre Adrian Nastase apartine lui Dan Voiculescu, prezent duminica seara la propriul post de televiziune, Antena 3.

Mai exact, in emisiunea lui Ion Cristoiu, "Zig-Zag". Voiculescu s-a folosit de acest prilej pentru a transmite citeva mesaje. Primul: "Eu propun sa iasa PD de la guvernare. Asta e propunerea mea oficiala, facuta public, in fata oamenilor. PD sa iasa de la guvernare, ca ne incurca". "Solutia imorala" contraataca exact cu argumentele PD. Partidul lui Emil Boc a decis sa nu raspunda in nici un fel atacurilor, "pentru a nu da legitimitate unui partid de unu la suta". Un alt mesaj transmis de Voiculescu a fost ca, in ciuda numeroaselor probleme pe care le are, Adrian Nastase este binevenit in partidul sau. "Eu nu am inteles foarte clar, in afara de termopane si parchete, care este treaba cu Adrian Nastase? (…) Nastase nu este chiar atit de ticalos cum il crede lumea", a afirmat Voiculescu.

El spune ca intrarea lui Nastase la PC ar putea crea probleme in cadrul Coalitiei, care n-ar putea fi rezolvate decit prin iesirea de la guvernare a PD, "partid hibrid, facut din fel de fel de surcele". "Eu nu cred ca venirea lui Nastase la PC va fi suportata de PD. S-ar putea sa plece partidul de la guvernare, s-avem guvern minoritar", mai spune Voiculescu. Lui Ion Cristoiu pare sa-i fi fost tare greu sa-i puna intrebari invitatului, el fiind auzit adesea rostind, in loc de intrebari, mentiuni de genul: "Corect, asa e!".

Dan Voiculescu, in schimb, a mai folosit emisiunea pentru a transmite ca el nu intervine niciodata in politica editoriala a trustului de presa format din Antena 1, Antena 3 si "Jurnalul". Cu toate acestea, liderul PC spune ca este sunat foarte des de unii politiceni pentru a-i cere socoteala fata de materialele de presa care apar in trustul sau. "Domnul Adrian Nastase, de exemplu, la un moment dat ma suna pe mine sa-mi spuna ca a vazut la 'Observator>> un subiect anume, ca nu este bine."

Sase, vine sefu!

In redactia Antena 3 a fost duminica seara o liniste de nedescris. Se facuse curatenie luna si toata suflarea era pregatita sa-si primeasca patronul, pentru a doua oara in istoria postului. Surse din redactie spun ca operatorii de imagine si personalul tehnic au fost sfatuiti sa vina imbracati decent, la camasa si cravata. "Domn’ profesor", asa cum l-a gratulat Ion Cristoiu toata emisiunea, nu suporta sa vada oameni imbracati mai lejer.

Gurile rele spun ca, la precedenta vizita a lui Voiculescu in redactia Antenei, unul dintre angajati a fost dat afara pentru ca era imbracat in bermude.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.