Seful statului a dat de inteles ca stie foarte bine care dintre politicienii actuali au facut pactul cu Securitatea, din moment ce prognozeaza ca vor fi mari surprize.

Ce a urmarit Basescu prin acest demers, la cine s-a referit, sau cati politicieni se simt vizati sa faca un pas inapoi, ramane de vazut. Interesante sunt insa insa nominalizarile clasei politice.

Orban: Basescu, Mona Musca, Titu Gheorghiof

Ludovic Orban recunoaste ca, in PNL, doua nume sunt pronuntate des: "Despre Mona Musca se vorbeste in partid, pentru ca ea facea ore de limba romana cu studentii straini si trebuiau niste aprobari speciale pentru asta. Se mai vorbeste pe la colturi de Titu Gheorghiof, dar nimic concret". In cazul PD, Orban dezvaluie ca a auzit vehiculandu-se numele lui Emil Boc, dar "nu s-au spus lucruri foarte clare". Primul pe lista a fost nominalizat insa Traian Basescu, al carui dosar trebuie sa fie in arhivele MApN. Despre Mona Musca s-a pronuntat Serban Orascu, a afirmat intr-o carte de interviuri ca distinsa liberala semna notele informative cu indicativul "Eva".

Dan Iosif: Traian Basescu si Dan Voinea

Deputatul PSD a declarat ironic ca Basescu "se refera la cei implicati in Dosarul Flota si la cei care l-au executat pe Ceausescu". Potrivit deputatului, unul dintre cei vizati, adica presedintele, conduce Romania, iar altul, Dan Voinea, sectia Parchetelor Militare. El crede ca Basescu "se stie pus la adapost" din punctul de vedere al dosarelor si considera ca declaratia presedintelui e "o cacealma pentru europeni", dar si "o grenada fumigena pentru a abate atentia oamenilor".

Vadim Tudor: Traian Basescu si Vadim Tudor

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor a refuzat sa dea vreun nume de politician , dar ne-a indicat ca Basescu ar putea fi el insusi pe aceasta lista. "Basescu insusi va avea o mare surpriza. Pentru ca echipa asta de la CNSAS e pusa acolo sa-l dea in gat chiar pe el", ne-a declarat liderul PRM. "CNSAS a fost creat pentru mine, ca sa ma scoata din politica", ne-a mai declarat liderul PRM. "De-abia astept sa-mi scoata alte dosare! Nu mai pot de frica!"

Ioan Oltean: Sigur vor fi surprize

Democratii au evitat sa faca vreo nominalizare. Vicepresedintele PD, Ioan Oltean, a spus ca la un milion de dosare este aproape imposibil sa nu existe si surprize, de unde si ipoteza avansata de seful statului.

"S-ar putea sa apara vreun nume de politician sau de om de afaceri care sa fi avut astfel de angajamente". Oltean a tinut sa precizeze ca Basescu nu a facut decat o presupunere, iar nu aluzii.

Mugur Ciuvica este convins ca dosarul cel mai interesant de desecretizat este al lui Traian Basescu, "Atunci ar fi multe surprize intr-adevar", crede Ciuvica.

El considera insa ca dosarele livrate pana acum de Serviciul Roman de Informatii nu pot oferi mari surprize pentru ca sunt alese, ci numai daca s-ar preda toate dosarele, inclusiv cele detinute de Serviciul de Informatii Externe sau de Armata.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.