Senatorul Ion Iliescu sustine ideea organizarii unui congres extraordinar al PSD pentru a se indrepta greselile facute la congresul de anul trecut.

"Ceea ce n-a putut face congresul anul trecut, poate sa faca congresul extraordinar", a spus Iliescu, intr-o emisiune televizata. Potrivit senatorului, schimbarile din 2005 "nu au raspuns asteptarilor si solicitarilor bazei partidului de a scoate in prim plan oameni fara nici un fel de vulnerabilitati". De data aceasta insa, in prima linie trebuie aduse figuri noi, iar cei care "au tare si vulnerabilitati" trebuie sa faca "un pas, doi, trei inapoi". In plus, Iliescu face apel la ratiune, pentru ca partidul sa nu se dezbine. Si considera ca exemplul personal este cel mai bun de urmat.

"Poate aveam motive mai profunde chiar decat Nastase ca sa fiu nemultumit si sa fi realizat chiar o ruptura de partid. Am reflectat profund asupra acestui lucru si mi-am dat seama ca trebuie sa trec peste resentimentele personale, pentru ca este mult mai important ce se intampla cu PSD. Sunt legat organic de toata evolutia acestui partid", a explicat Iliescu.
Senatorul considera ca ar fi un lucru periculos pentru tara daca partidul ar disparea. "Este, totusi, principalul partid de opozitie, principalul partid al stangii, chiar daca are multe slabiciuni din acest punct de vedere in afirmarea acestor optiuni si acestei identitati", a spus el.

Mai putini sefi

Iliescu spune ca actuala structura de conducere a PSD este "prea stufoasa" si ca partidul are nevoie de structuri "mult mai suple" in luarea deciziilor. "Nu-si poate permite un partid din opozitie sa aiba o astfel de structura, un Consiliu National de 500 de membri, deoarece convocarea lor este greoaie", a spus Iliescu. El considera ca ar fi nevoie de un Consiliu format din cel mult 150 de membri, care sa se poata reuni trimestrial si sa aiba o comunicare permanenta.

"Iliescu nu a preluat fraiele PSD"

Deputatul Ion Stan, liderul filialei PSD Dambovita, considera ca Ion Iliescu nu a preluat fraiele PSD. In opinia sa, rolul fostului sef al statului este acela de consultant, care nu cauta sa se impuna ca presedinte executiv sau ca presedinte al partidului, dar care asista la dezbaterile din organismele colegiale si, in masura in care i se cere parerea, isi exprima punctele de vedere.

Flutur: "super-glue Iliescu"

Vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur spune ca PSD incearca sa nu se destrame, prin folosirea de "super-glue Iliescu". "Era pana la urma un proces natural. El a fost tinut artificial in mana. Se incearca acum, prin "super-glue Iliescu", tinerea in continuare, impreuna, a celor din PSD. Nu stiu daca vor reusi", a spus vicepresedintele liberal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.