Razboiul din PSD se inteteste pe zi ce trece. Iliescu l-a blocat pe Nastase in intentia sa de a-si desemna o delegatie permanenta in care sa-si numeasca oamenii de incredere care sa organizeze congresul din aprilie. Iliescu a batut cu pumnul in masa si l-a obligat pe Nastase sa lucreze cu fosta delegatie permanenta, intesata cu adeptii Bunicutei. In replica, purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, a declarat ca "este mai importanta modernizarea PSD decat pastrarea cu orice pret a unitatii partidului". De partea cealalta, Iliescu anunta ca "pana la sfarsitul lunii nu mai face nici un comentariu, inregistreaza numai". Si, pe langa asta, ia la picior organizatiile teritoriale ale partidului. Dupa sedinta BEx a PSD Bucuresti de miercuri seara Iliescu a anuntat ca vrea sa participe la toate sedintele organizatiilor PSD din sectoarele Capitalei.

Cu alte cuvinte, in timp ce il tine ocupat pe Nastase, dandu-i lovitura dupa lovitura, Iliescu pleaca in campanie prin PSD, in cautare de adepti. Campanie care poate ca ii va folosi lui Iliescu si la altceva decat pentru a pune mana pe sefia partidului. Criza de cadre in care se afla din nou PSD, care iarasi nu-si gaseste un personaj suficient de competent, charismatic si "curat" pentru a-l pune sa candideze la Primaria Capitalei, a scos la iveala o solutie pentru a-i reorienta lui Iliescu energiile pe care le depune pentru preluarea puterii: sa fie el candidatul PSD la Primaria Capitalei. O varianta vehiculata in cadrul partidului cu argumente solide care sa o sustina: Iliescu ar avea mai multe sanse decat Vanghelie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.