Nastase nu mai este dorit de conducerea PSD. „Sa plece“, i-au transmis ieri liderii partidului.

Criza i-a unit: Iliescu, Geoana si grupul de la Cluj s-au cuplat in sediul din Kiseleff.

Ieri-dimineata, liderii tuturor aripilor din PSD, cei mai importanti primari ai partidului, in frunte cu Mircea Geoana, Ion Iliescu, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, s-au reunit in sedinta de criza in sediul central din Kiseleff. Motivul: stoparea demisiilor parlamentarilor din partid. Nu si a lui Adrian Nastase.

Iliescu: "Nu a vrut sa-mi raspunda la telefon!"

"Nu e in planul nostru sa facem intilniri informale cu el. Acesta este un semnal pentru Adrian Nastase", a comentat nervos Mircea Geoana, la finalul sedintei de criza. Umar la umar cu Ion Iliescu pe treptele sediului din Kiseleff, Geoana a recunoscut ca l-a sunat pe Nastase "si ieri, si azi, dar nu a raspuns la telefon. Nu o sa mergem la el". "Si eu am incercat sa vorbesc cu el, dar nu am reusit sa am o discutie. M-a dezamagit faptul ca nu mi-a raspuns la telefon", a recunoscut si Iliescu. In spatele lor, Vasile Dincu, reprezentantul grupului de la Cluj, dadea aprobator din cap.

Ilie Sirbu: "E incalificabil"

"Adrian sa se gindeasca foarte bine. Am incercat sa vorbesc cu el, dar nu vrea sa discute cu nimeni. As fi dezamagit daca pleaca. Prin atitudinea lui arata ca ii place sa stea la putere", a declarat Hrebenciuc, cel care, marti noapte, i-a scos din nou la restaurantul Ibisa pe deputatii sai si i-a convins sa nu migreze. Cel mai dur a fost viceliderul Ilie Sirbu, membru al grupului de la Cluj: "Eu nu cred ca Nastase pleaca. El a stat atitia ani in acest partid, a avut functiile pe care le-a avut. Cam cum ati califica acest gest daca, dupa atitia ani in care a stat in partid, a avut atitea functii, cele mai importante pe care i le putea da un partid, acum pleaca pentru ca nu mai are functie? Dar nici sa se duca Iliescu sa se puna in genunchi acum si sa se roage de Adrian sau Geoana! E incalificabila pozitia".

Iliescu a realizat ca fara democratie interna nu se poate: "Credeti ca partidul e ca o cazarma in care toti marsaluiesc in ritm?". Hrebenciuc a profitat de moment si a inceput sa transmita mesaje incredibile: "Sint sigur ca partidul va creste in sondaje in perioada urmatoare". Ba a gasit si vinovatul pentru crizele din PSD: presa. "Mass-media coordoneaza treburile din partid, pesedistii sint ultrasensibili la ce scrie presa." Sigur pe el, a comunicat ca nu va face pasul inapoi sugerat de Iliescu: "De ce s-o fac? Nu-mi ramine decit sa ma sinucid. Deocamdata, o duc bine".

Hop si Becali!

In cele cinci ore de sedinta, liderii stateau conectati la telefon: "Pleaca odata Nastase? Ce stiti? Macar de ar pleca!". Zis si facut. Mesajele odata date, au inceput sa se scurga pe rind. Mitrea si Hrebenciuc, catre Parlament, pentru ultimele discutii cu posibilii deputati interesati de demisie, Iliescu, la o intilnire retrasa cu Sorin Oprescu, iar Mircea Geoana, la masa. A refuzat masina si a luat-o la picior. Pe Bd. Kiseleff, un Maybach a oprit scurt, linga el. Din limuzina a sarit Gigi Becali. "Ce faci, ai venit sa te inscrii in PSD?", a incercat sa fie spiritual Geoana. "Ha, ha! Am venit sa absorb PSD in PNG. Dar fara Nastase! Ai masina?", s-a interesat Becali. Reactia lui Geoana, un ris stingaci, l-a impins pe lider inapoi in limuzina. Geoana a plecat, tot pe jos, spre casa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.