Statutul minoritatilor nationale, in varianta elaborata de PD, a exclus dezideratul fundamental al UDMR, autonomia culturala, fapt care ii invrajbeste si mai mult pe maghiari.
Statutul constituit de democrati pe baza unui amplu studiu prezinta pe larg reglementarile internationale privind minoritatile. Senatorul UDMR Eckstein Kovacs a declarat pentru A.M. Press ca aceste modificari majore aduse statutului "pot deschide discutii mult mai contradictorii si pot crea o situatie mult mai grea" intre cele doua formatiuni. "Nu agream aceasta modificare. Fara autonomia culturala, acest proiect de lege nu mai are greutate. Nu este o solutie fericita cea gasita de PD. Autonomia culturala reprezinta miezul acestui proiect de lege sustinut de Guvern si fata de care Comisia de la Venetia nu a avut nici o obiectie", a mai spus Kovacs.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.