"Doamnele de fier" ale Romaniei, Monica Macovei si Anca Boagiu, au un aport decisiv la integrarea Romaniei, sustine cotidianul italian Corriere della sera, citat de Amosnews.

In acest moment Romania are grave probleme de rezolvat, cum ar fi de exemplu soarta copiilor abandonati, dar sunt si aspecte pozitive, iar pentru aceste rezultate bune cele doua femei citate mai sus sunt pe deplin responsabile, sustine publicatia italiana.

Monica Macovei este vazuta ca o femeie puternica ale carei initiative au fost incununate de succes, printre acestea numarandu-se in primul rand rezultatele pozitive obtinute in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt. Printre exemplele cele mai elocvente enumerate se numara George Copos, care in prezent este anchetat, si Adrian Nastase, care a fost nevoit sa isi dea demisia, acuzat de coruptie, remarca cotidianul.

Intrebata fiind daca isi face meseria din convingere sau doar pentru ca i-a fost impus de autoritatile de la Bruxelles, Macovei a raspuns: "Sunt un om politic, nu apartin nici unui partid, aplic doar legea cu noile instrumente pe care le am la dispozitie, o fac pentru ca romanii s-au saturat de coruptie".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.