In mod oarecum neasteptat, deputatii PRM au decis sa-l sprijine pe candidatul PNL la sefia Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Lucian Bolcas, deputat PRM, sustinea, inainte de sedinta plenului, ca problema alegerii noului presedinte al Camerei Deputatilor este complicata de faptul ca in cazul probabil al turului doi nu intra doar primii doi clasati, ci toti aceia care-si mentin candidaturile. Dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei, Bolcas a spus ca toti candidatii pot accede in turul doi, daca nici unul dintre ei nu intruneste sprijinul majoritatii deputatilor. "Exista doua tururi de scrutin in care este necesara majoritatea calificata a tuturor membrilor Camerei si un ultim tur, daca nu se realizeaza votul, cu majoritate simpla" a explicat vicepresedintele executiv al PRM.

In aceste circumstante, Bolcas a spus ca anuntul PC privind sustinerea lui Bogdan Olteanu intr-un eventual tur doi este numai un procedeu de negociere: "Desi mass-media a prezentat PC ca fiind arbitrul acestor dispute, acest partid nu a facut decat sa realizeze o maniera de negociere politica a propriilor voturi." Bolcas a negat ca partidul sau va prezenta un candidat propriu si a refuzat sa se pronunte in favoarea unuia din cei trei pretendenti sau a partidelor care-i sprijina afirmand ca PRM doreste doar buna functionare a Camerei Deputatilor.

Totusi, Bolcas a lasat sa se inteleaga ca nici un candidat din cei trei - Bogdan Olteanu, Daniela Popa, Valer Dorneanu - nu il multumeste. Optiunea finala a deputatilor PRM a fost facuta publica in sedinta plenului la care a fost ales noul presedinte. "Am primit si propuneri si amenintari, de natura politica, vom spune in plen optiunea noastra" a declarat Bolcas. Dupa inceperea sedintei, Bolcas a spus ca partidul sau il sprijina pe Olteanu pentru ca activitatea Camerei sa nu fie impietata de lupte pentru sefia acesteia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.