Soc si stupoare in cazul inmormantarii miliardarului Florian Anghelescu: Biserica Ortodoxa Romana sustine ca preotii care au oficiat slujba sunt falsi, sicriul este si el o facatura vanduta la suprapret, iar masina cu care a fost condus pe ultimul drum nu are voie sa circule in Romania.

Prelatul Ion Preoteasa (foto central) a fost caterisit de Arhiepiscopia Bucurestilor "din cauza abaterilor si delictelor repetate".

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei romane, Bogdan Ciubotaru, a declarat, ieri, ca respectivii calugari care i-au facut slujba de inmormantare lui Florian Anghelescu nu sunt clerici. Mai mult, prelatul Ion Preoteasa a fost caterisit de Arhiepiscopia Bucurestilor "din cauza abaterilor si delictelor repetate". El a fost hirotonisit arhiepiscop in SUA si intentiona sa formeze un cult care sa functioneze in paralel cu Biserica Ortodoxa Romana. Parintele Ciubotaru i-a acuzat de vagabondaj pe cei trei care au oficiat ultima slujba a lui Anghelescu. Totodata, in urma investigatiilor noastre, am aflat ca sicriul in care a fost inmormantat miliardarul Florian Anghelescu a fost vandut la suprapret. Pretul afisat la vanzare, cu cateva zile inainte de moartea miliardarului era de circa 37 de milioane lei vechi, adica aproximativ 1.000 de euro. Cu toate acestea, cei care s-au ocupat de serviciile funerare ale raposatului au spus ca este adus din Italia si costa 4.000 de euro.

Sicriu suflat cu bronz de sobe

Adevarul este altul. Sicriul a fost facut de o firma din Alexandria-Teleorman care apartine unui cetatean italian. A stat timp de doi ani in sediul firmei de pompe funebre Anthony Fortune, din Bucuresti. Patronul acesteia, Anton Neagoe, ne-a confirmat faptul ca preia sicrie de la firma italianului pe care le plateste ca la consignatie, adica atunci cand se vinde marfa. Joi, reprezentantii firmei din Alexandria au venit si au cerut marfa "pentru inmormantarea unui prieten".

Apoi s-a auzit ba ca este sicriu aurit, ba ca este adus din Italia etc. Cert este ca mortul a fost depus intr-un simplu cosciug pe care erau aplicate mici sculpturi facute din... ipsos. Ipsosul a fost lipit cu aracet aplicat pe lemn. "Cazuse, la un moment dat, si ipsosul si le tot ziceam celor din Alexandria sa vina sa il ia de aici, de la mine, pentru ca nu il cumpara nimeni", ne-a declarat Anton Neagoe. Pentru ca sicriul "sa dea" la impresia artistica, a fost vopsit cu bronz, acel bronz care se foloseste la spoirea sobelor. Astfel a ajuns un banal cosciug sa convinga familia Anghelesca ca merita 4.000 de euro.

Masina mortuara circula ilegal de cativa ani

"Toni, ultimul drum" cum ii zice lui Anton Neagoe, (sau "Toni mormant", cum mai zic altii) era chiar indignat ca italienii s-au ocupat de inmormantare. "Doar cateva firme functioneaza cu acte in regula pe aceasta piata a mortii. Restul sunt doar ilegalisti care nu platesc nici macar impozitul la stat", a mai precizat Neagoe. Un aspect demn de luat in seama este faptul ca masina cu care Florian Anghelescu a fost condus pe ultimul drum este inmatriculata in Italia si circula de vreo trei - patru ani pe soselele Romaniei, ne-au confirmat persoane de incredere din Alexandria. Unul dintre oficialii din Politia Rutiera ne-a declarat, de altfel, ca "o masina inmatriculata in strainatate are voie sa circule doar 120 de zile pe teritoriul Romaniei".

Dupa aceea trebuie inmatriculata, asa cum prevede legea. Numai ca, fiind masina mortuara, putini politisti o opresc. Cu alte cuvinte, Anghelescu a fost dus la groapa de o masina neinmatriculata. "Singura varianta prin care poti intra in tara fara ca cineva de la Vama sau de la Politia de Frontiera sa nu te inregistreze este ca un cetatean roman sa fie la volan. Chiar si in cazul in care un politist descopera faptul ca nu a fost inregistrata sau ca circula ilegal, procurorii trebuie sa se sesizeze, dar pentru acesta trebuie sa sesizeze cineva", ne-a explicat politistul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.