Ion Iliescu: “Adrian Nastase nu pleaca la conservatori!”

"Inscrierea lui Adrian Nastase in Partidul Conservator ar crea mari probleme coalitei de guvernare", sustine presedintele APD, analistul politic Cristian Parvulescu. Totodata, acesta este de parere ca nici lui Nastase nu-i va fi usor sa paraseasca PSD-ul, avand in vedere faptul ca alaturi de acest partid a cunoscut "consacrarea politica".

"Cred ca Adrian Nastase nu va pleca foarte usor din PSD, ci isi va folosi toate atuurile pentru a ramane in acest partid. Totusi, daca Nastase va raspunde invitatiei PC, atunci acest lucru va crea grave probleme in interiorul coalitiei de guvernare", a subliniat analistul politic. In opinia lui Parvulescu, "migratia de la PSD la PC a lui Adrian Nastase" ar expune foarte mult formatiunea politica condusa de Dan Voiculescu. "Daca PC doreste alegeri anticipate, nu va face decat sa le justifice prin cooptarea lui Nastase. Pe de alta parte, nu cred ca formatiunea lui Voiculescu va avea foarte multe avantaje electorale de pe urma lui Nastase, atat timp cat acesta are mari probleme de imagine", a mai precizat Cristian Parvulescu.

Nici Ion Iliescu nu crede ca plecarea lui Adrian Nastase din PSD ar fi benefica. In acest sens, fostul presedinte al Romaniei a afirmat: "Adrian Nastase nu va pleca din PSD". Acesta sustine ca a avut o discutie cu Nastase, care l-a asigurat ca informatiile potrivit carora ar intentiona sa plece la Partidul Conservator sunt false. Totusi, Iliescu a afirmat ca nu poate baga mana in foc pentru nimeni, insa nu crede ca o iesire din PSD i-ar fi favorabila lui Adrian Nastase. "Eu cred ca nu va pleca. Cum sa spun... eu nu bag mana in foc pentru nimeni, asa cum il cunosc pe Nastase e un om onest si integru... Eu sper ca nu va face acest pas. Nu e in interesul lui. Toate speculatiile astea cu plecarea si negocierile cu nu stiu ce partide... nu cred ca e ceea ce ii trebuie lui", a declarat Ion Iliescu.

PC nu a primit nici o solicitare din partea lui Adrian Nastase

Liderul grupului PC din Camera Deputatilor, deputatul Bogdan Pascu, a negat existenta unor negocieri intre formatiunea pe care o reprezinta si social-democratul Adrian Nastase. "Nu am primit o solicitare din partea domnului Nastase de inscriere in PC si nici noi nu am facut o oferta. Daca aceasta solicitare va veni, atunci forurile de conducere ale partidului vor discuta aceasta oportunitate", a declarat Pascu. Pe de alta parte, insa, surse din cadrul PSD au declarat ca lui Adrian Nastase i s-ar fi oferit functia de presedinte executiv in cadrul partidului condus de Dan Voiculescu. In plus, aceleasi surse sustin ca o parte dintre apropiatii lui Nastase il vor urma pe acesta in PC.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.