Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) a castigat 6 deputati in urma fuziunii cu Uniunea Crestin Sociala (UCS), decisa intr-o sedinta comuna a forurilor natioanle de conducere ale celor doua formatiuni, desfasurata sambata la Hotelul Merriott din Bucuresti.

Reprezentantii la nivel national ai celor doua partide au aprobat, cu 62 de voturi pentru, 11 ipotriva si 5 abtineri, Protocolul privind comadarea prin absortie a UCS in PPCD. Presedintele PPCD Gheorghe Ciuhandu a sustinut sambata, in cadrul unei conferinte de presa, ca principalul castig al partidului sau este dat de cei 6 deputati care il vor reprezenta de acum in colo in Parlament. Astfel, Dan Mocanescu, Costel Ovidenie, Ion Stoica, Olguta Cocrea, Mircea Giurgiu si Aurelian Pavelescu au devenit acum parlamentari PPCD. Ei vor fi totodata si vicepresedinti ai noului PPCD.

"Un alt castig al comasarii este cresterea sentimentului 'de intarire>> in randurile membrilor din teritoriu deoarece unirea naste putere", a adaugat Ciuhandu. Acesta si-a exprimat convingerea ca, in urma acestei fuziunii, partidul sau va creste in sondaje si va putea intra "pe propriile picioare" in Parlament. De aceeasi parere este si liderul UCS, Florin Bejan. Potrivit lui bejan, acest eveniment va marca "pozitiv si fundamental", viata politica din Romania, pentru care viitorul crestin democratiei este foarte important. "UCS a castigat un sentiment al apartenentei istorice", a declarat liderul Uniunii. Faptul ca PPCD va aduce pe scena politica "ceea ce ii lipseste", si anume "morala crestina si respectul petnru demcoratie", a fost sustinut si de deputatul Dan Mocanescu.

El a afirmat ca este onorat de faptul ca a fost cooptat de un partid atat de important cum e PPCD, chiar daca toti au trebui sa faca, pana la acest moment, "cativa pasi in travesti". In urma comasarii, Biroul National de Conducere al PPCD este format din: Gheorghe Ciuhandu - presedinte, Florin Bejan (fost lider al UCS) - presedinte al Consiliului National de Conducere, Serban Bubenek - primvicepresedinte, Cornel Simion - secretar general, Radu Munteanu - secretar general adjunct. Presedinte de onoare a ramas tot Ion Diaconescu.

Victor Ciorbea, catre taraniSti: "Nu va aliati cu UCS"

Tot sambata, printr-o scrisoare deschisa, fostul lider al taranistilor, Victor Ciorbea, a cerut membrilor PPCD sa nu aprobe comasarea cu UCS. Ciorbea, care afirma ca nu a fost primit la reuniunea ultimului Consiliului National de Conducere, al PPCD, a recurs la o scrisoare deschisa in incercarea de a rezolva divergentele existente in interiorul partidului, intr-un cadru statutar, si nu printr-o "fuziune sinucigasa cu UCS". In opinia acestuia, comasarea dintre cele doua formatiuni politice este "ilegala" si "nestatutara" deoarece nu respecta conditiile impuse de Legea partidelor politice. El mai considera ca PPCD ar deveni astfel "un partid atarnat la guvernare", in conditiile in care reprezentanti ai UCS ocupa functii de secretari de stat, subprefecti, directori, sefi de cabinet. In acest context fostul lider PPCD pledeaza pentru un proiect politic coerent si pentru revenirea la denumirea consacrata de istorie, de PNTCD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.