Retragerea sprijinului politic pentru Adrian Nastase pare a fi doar inceputul presiunilor la care membrii PSD cu probleme de imagine sunt supusi de colegii lor.

Senatorul PSD Antonie Iorgovan a declarat ca Adrian Nastase nu reprezita un caz izolat si ca oamenii cu probleme de imagine ar trebui exclusi din partid.

Pe de alta parte, presedintele PSD Mircea Geoana indeamna la cumpatare si atrage atentia ca Romania are si alte probleme in afara de cea a coruptiei.

Cat de departe e, asadar, PSD dispus sa mearga pentru a-si imbunatati imaginea?

"Nu sunt cazuri izolate"

Senatorul Antonie Iorgovan a declarat la BBC ca l-a informat pe presedintele partidului, Mircea Geoana, despre cazuri in care membri ai PSD strica imaginea partidului si ar trebui, deci, exclusi.

"Sunt cazuri in multe judete, dar eu va dau pe nerasuflate unul din judetul Caras Severin, pe care il stiu foarte bine. Este un personaj acolo, care a fost si prefect si presedinte de consiliu judetean, de la PSD, care lua bani, deci isi trafica functia. Nu sunt cazuri izolate".

"Trebuie sa convenim pana la urma: or taiem in carne vie si aruncam aceste masele stricate, or atunci ne meritam soarta"- a declarat Antonie Iorgovan.

El a explicat ca nu se refera neaparat la persoane care sunt cercetate penal, ci la toti cei care creeaza PSD o imagine negativa.

De asemenea, el sustine ca viitorul Consiliu de onoare al partidului va avea mai mult succes decat Comisia de Arbitraj a PSD care, dupa cum spune domnul Iorgovan, "nu a fost lasata sa lucreze".

Infiintarea Consiliului de onoare a fost decisa in sedinta la care PSD i-a retras sprijinul politic lui Adrian Nastase.

Consiliul va fi condus de Ion Iliescu, invinuit si el, de unii lideri ai PSD, ca strica imaginea partidului, motiv pentru care a si pierdut anul trecut competitia pentru conducerea partidului.

Mircea Geoana indeamna la cumpatare

Spre deosebire de Antonie Iorgovan insa, presedintele PSD Mircea Geoana nu pare la fel de convins ca partidul ar trebui sa treaca la masuri radicale.

Pentru Mircea Geoana, votul impotriva lui Adrian Nastase pare a fi suficient.

"Riscam sa transformam Romania intr-o tara neguvernabila, intr-o tara in care agenda reala nu va mai exista in preocuparea politicienilor, a presei si, implicit, a opiniei publice. Sa continuam lupta impotriva coruptiei, e nevoie de ea. Dar nu putem sa tinem tara prizoniera numai acestui subiect. Nu e sanatos. si va spun asta cu mai mult curaj, cu mai multa deschidere, pentru ca macar am avut puterea sa demonstram ca stim sa reactionam la probleme severe de imagine pe care le avem"- a spus Mircea Geoana.

Pe de alta parte, Adrian Nastase a declarat ca evenimentele care au dus la demisia sa ar fi fost "un mecanism cu tot felul de pioni si cativa papusari".

El a adaugat ca in ultimii ani, in politica sau la guvernare, s-a inconjurat si de oameni pe care acum nu ii mai pretuieste.

De altfel si alti membri ai PSD - contestati in ultima perioada in partid, sustin ca ar fi victimele propriilor colegi.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.