Pentru a dovedi ca este tot mai activ din punct de vedere politic, liderul PNTCD, Gheorghe Ciuhandu, s-a laudat, intr-o emisiune tv, cu negocierile de fuziune propuse de unii liberali. Tot atunci a anuntat achizitionarea a inca unui parlamentar.

Marti seara, intr-o emisiune televizata, presedintele PNTCD, Gheorghe Ciuhandu, a recunoscut ca in ultima perioada a avut mai multe discutii cu liberalul Viorel Catarama. "Da. Sint membri ai PNL care tatoneaza o colaborare cu PNTCD. Ma refer la domnul Catarama, cu care am si vorbit telefonic si care a creat un grup de initiativa liberala, despre care dinsul spune ca ar dori sa reactiveze aceasta colaborare PNL - PNTCD asa cum era ea cu vreo zece ani in urma", spunea Ciuhandu.

In urma cu doua luni, Viorel Catarama a propus public PNL un proiect politic care presupunea fuziunea cu PNTCD si aderarea la Partidul Popular European. Inca de atunci, Catarama anunta si constituirea unui grup de initiativa care sustine acest proiect politic si care ar fi format din "membri si simpatizanti ai PNL din intreaga tara". Nici pina acum el nu a facut insa publica componenta acestui grup, insa sustine ca in numele lui a cerut convocarea unui congres extraordinar pentru inlaturarea actualei conduceri a PNL pe motiv ca "se opune acestui proiect". Conducerea PNL a refuzat insa sa dea un raspuns acestor initiative, insa, in conditiile in care a fost refuzata chiar fuziunea cu partenerii de Alianta de la PD, este foarte putin probabil ca aceasta initiativa sa se bucure de succes. "Orice s-ar intimpla, noi sintem membri PNL si nu intentionam sa parasim partidul", anunta preventiv Catarama pentru a inlatura orice suspiciuni legate de o eventuala rupere a PNL.

Pavelescu, vicepresedinte PNTCD

La aceeasi emisiune, Gheorghe Ciuhandu anunta "aproape 100% sigura" intrarea in partid a deputatului Aurelian Pavelescu, fost coleg de partid cu Cozmin Gusa, presedintele PIN. Nu a vrut sa se pronunte in legatura cu o posibila viitoare functie care i-ar fi fost oferita lui Pavelescu, insa surse din conducerea PNTCD ne-au declarat ca i-a fost oferita functia de vicepresedinte. "Este prematur sa discutam acum despre functii. Nici nu am stabilit o data anume pentru intrarea mea in partid. Cred ca, intr-o saptamina, doua, se va intimpla", declara ieri Pavelescu. PNTCD a avut discutii si cu fostul consilier al lui Ion Iliescu, Ioan Talpes, insa intrarea sa in partid a fost respinsa. Pe de alta parte, un grup de cinci parlamentari ex-PRM au intrat recent in partid, in frunte cu Cristian Popescu, poreclit Piedone, trecut si prin PSD.

"Radiat" din PNL

Potrivit liderului PNL Bucuresti, Ludovic Orban, Viorel Catarama nu mai este in prezent membru PNL. "El a fost radiat din componenta organizatiei sector 4 Bucuresti pentru ca nu si-a mai platit cotizatia de mai mult timp", a declarat Ludovic Orban. In plus, Orban a pus la indoiala capacitatea lui Viorel Catarama de a desprinde din PNL "o grupare". "Poate este vorba despre angajatii de la firmele sale", l-a ironizat Orban pe fostul vicepresedinte PNL Viorel Catarama.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.