Deputatul Cristian Boureanu solicita Guvernului sa isi asume raspunderea pe proiectul de lege privind introducerea votului uninominal, astfel incat acesta sa fie legiferat pana la sfarsitul anului.
Intr-un apel adresat, ieri, liderilor coalitiei de guvernamant, Boureanu considera ca tema votului uninominal este folosita de catre politicieni in "declaratii demagogice", pentru a puncta la capitolul imagine. El a afirmat ca din discutii neoficiale cu diversi lideri a aflat ca de fapt nu se doreste introducerea votului uninominal. "Este o intelegere intre liderii politici pentru ca schimbarea sistemului sa nu se produca si sa se amane pana la sfantu' asteapta", a precizat Boureanu, citat de Rompres. Deputatul, suspendat pentru un an din PNL, i-a reamintit liderului PD, Emil Boc, ca, atunci cand s-a aflat in opozitie, era sustinatorul cel mai fervent al reformarii sistemului politic. Presedintele PD, Emil Boc, a sustinut, saptamana trecuta, necesitatea ca Executivul sa-si asume raspunderea in Parlament pentru trecerea la votul uninominal, daca nu se va reusi introducerea acestuia prin dezbateri parlamentare.

Ieri, premierul Tariceanu a declarat ca o decizie privind introducerea votului uninominal trebuie adoptata pe baza consultarilor cu partidele parlamentare. Premierul nu a exclus procedura asumarii raspunderii Guvernului pentru o astfel de problema, insa a precizat ca se va putea recurge la aceasta masura numai in caz exceptional. El a aratat insa ca este de dorit ca decizia privind votul uninominal sa reprezinte rezultatul consensului dintre toate partidele parlamentare, fara a fi impusa de Coalitia majoritara. "Mai intai, trebuie vazut care va fi raspunsul partidelor parlamentare", a adaugat Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.