In preajma unei intalniri a conducerii PSD cu liderii filialelor judetene, intalnire care va avea loc saptamana viitoare, presedintele filialei Vrancea Marian Oprisan cere demisia lui Adrian Nastase din functia de presedinte executiv al PSD.

In cadrul intalnirii va fi analizata situatia generala a partidului, dar si situatia creata ca urmare a acuzatiilor de coruptie care-l privesc pe Adrian Nastase.

Presedintele Filialei Vrancea a PSD, Marian Oprisan, apreciaza situatia din PSD ca fiind una delicata si ii cere lui Adrian Nastase sa intoarca serviciile pe care partidul i le-a facut. El se refera la sustinerea lui Adrian Nastase drept candidat al PSD la presedintie, dar si la sprijinul pe care presedintele Camerei Deputatilor l-a primit de cand partidul se afla in opozitie. Oprisan si-a prezentat astfel sugestia ca Nastase sa demisioneze:

Eu cred ca domnia sa ar trebui sa demisioneze din functia de presedinte executiv al partidului social democrat si sa lamureasca problemele pe care le are cu parchetul. Iar la viitorul congres, domnia sa fiind un lider politic autentic si valoros, va putea sa revina in orice functie de conducere a partidului social democrat.

La varful partidului, presedintele Mircea Geoana se arata rezervat fata de aceasta propunere, desi in urma cu ceva vreme declara ca s-a saturat de crizele care afecteaza de prea multa vreme credibilitatea PSD si ii cerea lui Adrian Nastase sa-si rezolve problemele cu justitia.

Mircea Geoana e rezervat

Dezbaterea va fi reluata, insa, saptamana viitoare, dupa cum spune Mircea Geoana, referindu-se la propunerea lui Marian Oprisan:

Este lider de organizatie si are toata libertatea sa propuna ceea ce doreste. Vreau sa reconfirm ca in acest moment nu avem o decizie finala pe aceste subiecte. Le vom discuta cu colegii nostri si vom decide cum este mai bine pentru partid, a declarat Mircea Geoana.

Insa, e de asteptat ca la intalnirea de saptamana viitoare sa se faca auzite si critici la adresa presedintelui PSD, Mircea Geoana, la felul in care acesta conduce partidul. Senatorul PSD, Vasile Dancu crede ca marea problema a partidului nu ar fi Adrian Nastase, ci echipa care conduce partidul.

Cred ca este nevoie ca actuala conducere, cea votata la congres acum aproape un an, sa se gandeasca la un plan mult mai serios de imbunatatire a imaginii partidului prin decizii care sa fie complete. Cu o floare nu se face primavara, indiferent despre ce am vorbi. Trebuie decizii curajoase. Problema lui Adrian Nastase este una din probleme, dar nu este singura. Rezolvarea problemei lui Adrian Nastase nu va rezolva toate problemele partidului, spune senatorul PSD Vasile Dancu.

Recent, conducerea PSD s-a pronuntat pentru sustinerea lui Adrian Nastase, in prezent autosuspendat, pe care-l considera o victima politica.

Adrian Nastase este invinuit de Directia Nationala Anticoruptie pentru luare de mita in asa numitul dosar Zambaccian. De asemenea Comisia de Control a averilor verifica legalitatea provenientei averii lui Adrian Nastase. La inceputul anului domnul Nastase a anuntat ca a mostenit aproximativ 1 milion de euro, in terenuri si bani, de la o matusa a sotiei. Tamara Cernasov a murit la varsta de 91 de ani si reusise sa se imbogateasca dupa ce la 86 de ani incepuse sa faca afaceri cu pamant.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.