Nicolae Vlad Popa, deputat PNL si observator in Parlamentul European, ne-a declarat ieri ca votul de marti din Camera Deputatilor a generat o reactie negativa la nivelul parlamentarilor europeni.
"Prin votul de marti se lasa impresia la Bruxelles ca in Romania clasa politica se imparte in doua. Prima categorie ar fi aceea a oamenilor politici care trec deasupra legii, cum ar fi exemplul lui Nastase si cei care respecta legea", a spus euroobservatorul liberal. In opinia sa, vinovati de situatia creata au fost ''unii parlamentari iresponsabili, care prin aceasta asa-zisa solidaritate, blocheaza lupta anticoruptie din Romania".

O pozitie similara are si deputatul PD Monica Iacob Ritzi, de asemenea euroobservator in PE. In opinia sa, votul deputatilor inseamna "un pas inapoi in lupta impotriva coruptiei", iar aceasta poate fi scanteia care sa aprinda focul, adica sa activeze clauza de salvgardare. Deputatul democrat s-a declarat dezamagit in principal de reactia pe care Partidul Conservator si UDMR au avut-o in Plen, in legatura cu aprobarea perchezitiei. ''Este nevoie de o lupta sustinuta, in care Alianta nu poate lupta singura, fiind nevoie si de ceilalti parteneri din coalitie'', a atentionat deputatul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.