Rezultatul votului de marti, din Camera Deputatilor, in urma caruia a fost respinsa cererea de perchezitionare a doua locuinte apartinand lui Adrian Nastase demonstreaza, in opinia directorului general al CURS, sociologul Sebastian Lazaroiu, lipsa sprijinului politic pentru actiunile procurorilor. "Comisia Europeana este interesata ca in spatele actiunilor impotriva coruptiei sa existe sprijin politic. Or, dupa rezultatul votului s-a dovedit ca nu exista sprijin politic pentru actiunile procurorilor", a declarat Sebastian Lazaroiu, marti seara, in cursul emisiunii "Sensurile actualitatii", de la SENSO TV.

In urma votului care a avut loc marti, 163 dintre deputatii prezenti s-au pronuntat impotriva perchezitiei, iar 131 pentru, fapt ce duce la concluzia ca un numar important dintre deputatii PNL si PD nu au respectat disciplina de grup. "Fara indoiala ca unii dintre parlamentarii care au fost impotriva cererii au incercat sa isi fereasca propria piele, deoarece si printre deputatii Aliantei sunt persoane care au probleme cu justitia", a declarat Sebastian Lazaroiu.

Alin Teodorescu: "Imaginea Parlamentului Si cea a PSD vor fi afectate "

Invitat al emisiunii "Sensurile actualitatii", difuzata, marti seara, la SENSO TV, deputatul PSD Alin Teodorescu a apreciat ca votul din Camera Deputatilor impotriva cererii de perchezitionare a doua locuinte apartinand lui Adrian Nastase va afecta imaginea Parlamentului si a PSD. Alin Teodorescu a subliniat ca, in mod cert, "imaginea Parlamentului si a PSD vor avea cel mai mult de suferit". De asemenea, el este convins de faptul ca populatia va realiza cat de mari sunt disensiunile din cadrul Aliantei D.A., dupa ce o parte a deputatilor acesteia, "probabil de la PD", au votat alaturi de cei social-democrati in favoarea lui Adrian Nastase. De asemenea, Alin Teodorescu s-a referit la unele detalii mai putin cunoscute din timpul sedintei Camerei Deputatilor in cursul careia a fost respinsa cerea de perchezitionare.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti, prin vot secret, cererea de perchezitie a doua locuinte in proprietatea lui Adrian Nastase, 163 dintre parlamentarii prezenti pronuntandu-se impotriva, iar 131 pentru, cinci voturi fiind anulate. PSD dispune in Camera de 112 deputati, iar PRM de 30. "In aceste conditii, ne-am fi asteptat la maxim 120 de voturi impotriva, dupa cel mai optimist rezultat", a declarat Alin Teodorescu. "Cand s-a anuntat rezultatul, celor ramasi in sala nu ne-a venit sa credem. La inceput am zis ca este o greseala", a adaugat el. "UDMR si Partidul Conservator au votat in bloc impotriva perchezitiei, iar restul de circa 30 de voturi au venit din randul deputatilor Aliantei, de la PNL si PD", a mai afirmat Alin Teodorescu.

Referindu-se, printre altele, la indemnizatia lunara a senatorilor si a deputatilor romani, in valoare de aproximativ 1.000 de euro, Alin Teodorescu a tinut sa precizeze ca aceasta este "de 15 ori mai redusa decat indemnizatia cea mai mica din Europa, respectiv a parlamentarilor din Anglia".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.