Senatorul Partidului Social Democrat Ion Iliescu a afirmat, marti seara, ca Parlamentul a dat dovada, prin votul acordat pe marginea solicitarii de perchezitie a caselor lui Adrian Nastase, de demnitate in fata presiunilor “unei Puteri arogante si agresive”.

Camera Deputatilor a respins marti cu 163 voturi impotriva si 131 pentru solicitarea ministrului Justitiei privind perchezitia a doua imobile apartinand presedintelui acestui for legislativ Adrian Nastase.
"Nu cred ca Parlamentul s-a compromis cu aceasta decizie. Cred ca decizia Parlamentului a fost un fel de reactie impotriva unei anumite agresivitati a Puterii", a subliniat Ion Iliescu, dupa dezbaterea privind coagularea stangii, mentionand ca nu doreste sa se lanseze intr-un comentariu propriu-zis pe aceasta tema.

Marko Bela recunoaSte ca Udmr a votat in favoarea lui Nastase

Presedintele UDMR, Marko Bela, recunoaste ca, in privinta votului din Camera Deputatilor, privind perchezitia caselor presedintelui Camerei, Adrian Nastase, UDMR s-a pronuntat pentru vot secret. In opinia liderului maghiar nu trebuie incalcate anumite principii de dragul afirmarii unor interese politice de moment. "Aceasta ar insemna sa ignoram principiile fundamentale ale democratiei. Votul deschis in chestiuni privitoare la persoane ar putea duce, ca un pas urmator, la introducerea votului deschis si cu ocazia alegerilor parlamentare sau locale", a declarat presedintele UDMR, Marko Bela. Liderul UDMR a mai spus ca nu este dispus sa se indeparteze, de dragul nimanui, de principiile de baza ale democratiei. Referitor la legea statutului minoritatilor, presedintele UDMR a declarat ca Emil Boc ori nu cunoaste continutul programului de guvernare, ori l-a uitat deja, tot asa cum a uitat si alte acorduri incheiate ulterior.

Cristian Adomnitei: "Nu credeam ca se va face scut in jurul averii lui Nastase"

Deputatul liberal Cristian Adomnitei, presedintele Tineretului National Liberal, se declara "neplacut surprins" de votul din plenul Camerei Deputatilor impotriva cererii de perchezitie a imobilelor lui Adrian Nastase si subliniaza ca nu doreste sa fie inclus in aceeasi categorie cu deputatii coalitiei care s-au opus demersului procurorilor si nici nu-i mai recunoaste drept colegi. Intr-o declaratie de presa data publicitatii marti, Cristian Adomnitei se dezice, la fel ca si Tineretul National Liberal, de parlamentarii care au votat in aceasta maniera.
In opinia sa, ceea ce s-a intamplat in Camera Deputatilor este o noua dovada a faptului ca o serie de parlamentari nu inteleg ca nu se poate face politica fara transparenta si fara asumarea raspunderii votului exprimat.

Deputatul liberal spune ca se astepta la astfel de reactii din partea PSD si PRM, dar nu credea ca deputati din coalitia de guvernare "se vor face scut in jurul averii lui Adrian Nastase".
"Nu pot sa nu remarc si faptul ca Adrian Nastase a dat din nou dovada de orgoliu si egoism extrem, cerand Parlamentului sa-i ofere o portita de scapare. Cred ca, invocand protejarea intimitatii familiei sale, Adrian Nastase incearca sa ascunda bunuri pe care le detine si nu le poate justifica", afirma Cristian Adomnitei. Potrivit deputatului PNL, in aceste conditii reforma clasei politice nu mai poate trena. Cristian Adomnitei accentueaza ca proiectul initiat de Tineretul National Liberal, de responsabilizare si profesionalizare a politicienilor, devine din ce in ce mai important.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.