Procurorii nu vor avea voie sa se atinga de imobilele lui Adrian Nastase din Zambaccian si din comuna Cornu.
La adapostul votului secret, deputatii au decis sa respinga cererea de perchezitie a Ministerului Justitiei. Din totalul parlamentarilor prezenti, doar 131 au votat pentru perchezitie, in timp ce 163 au fost impotriva continuarii investigatiei procurorilor acasa la Nastase. Cinci voturi au fost anulate.

Decizia a fost posibila pentru ca deputatii au decis sa nu voteze deschis, ci secret. In aceste conditii, majoritatea teoretica a Coalitiei s-a volatilizat. In favoarea votului secret s-au pronuntat 151 de parlamentari, 124 au optat pentru votul deschis, iar doi s-au abtinut. Decizia votului secret a fost luata cu ajutorul votului PSD, PRM, UDMR si PC. Parcurgerea listei votului electronic arata ca pentru votul secret au optat 17 din cei 18 deputati UDMR (unul s-a abtinut), plus 11 din cei 21 deputati cat are PC. Trebuie mentionat ca aproape jumatate din conservatori nu au fost prezenti si doar patru au votat pentru transparenta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.