Adrian Inimaroiu este la un pas de excluderea din PNL.

Procedurile de excludere au fost incepute de filiala PNL din sectorul 4, al carui edil este chiar Inimaroiu. Acesta este ultimul episod, deocamdata, al unei dispute mai vechi din interiorul filialei. Presedintele organizatiei din sectorul 4, Leopold Lupusanski, a declarat ca principalul motiv al excluderii este modul in care Inimaroiu a condus primaria: "Prestatia dumnealui ca primar al Partidului National Liberal a lasat de dorit. Au mai fost si alte lucruri de detaliu. Insa prestatia lui ca primar este, in esenta, motivul care a stat la baza acestei propuneri".

Se pare ca lucrurile "de detaliu" care i se reproseaza au totusi o pondere importanta. Inimaroiu are un proces in care este acuzat ca ar fi prejudiciat bugetul local cu 400.000 de euro prin vinderea la un pret subevaluat a doua spatii comerciale. Cazul este mai vechi, din timpul cand Inimaroiu era doar consilier si facea parte din Comisia de vanzare a spatiilor comerciale. Inimaroiu a detinut si sefia filialei liberale din sector, dar a pierdut-o. Unii i-au reprosat chiar o tentativa de fraudare a alegerilor de anul trecut din organizatie, altii ca ar fi mentinut in administratie oamenii PSD. In plus, sondajele de opinie il arata ca cel mai lipsit de popularitate primar din Bucuresti.

I se reproseaza inactivitatea

In replica, Inimaroiu sustine ca iesirea sa din gratiile partidului care l-a propulsat s-ar datora lui Ludovic Orban, presedintele PNL- Bucuresti. Cat priveste procesul, primarul de la sectorul 4 sustine ca probele aduse in acuzarea sa sunt contradictorii si nu au avizul Corpului expertilor contabili; in consecinta, sunt nule absolut. Daca initial, se vorbea in partid doar de retragerea sprijinului politic si delimitarea PNL de activitatea sa de primar, acum filiala s-a decis sa ceara excluderea sa.

Presedintele PNL-Bucuresti si viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban, este la fel de nemultumit de activitatea lui Inimaroiu: "A avut o activitate execrabila ca primar. Nu poti sa asfaltezi sase strazi si sa pui un kilometru de canalizare si sa te speli pe maini. I s-a pus in vedere sa se ocupe de primarie, i s-a dat un termen de gratie pe care, constat, nu l-a respectat". Acesta ar fi un proces de durata care trebuie analizat atent. Orban inclina mai degraba spre varianta sanctiunilor graduale, varianta pe care o va discuta cu cei de la filiala de sector.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.