Prezent la festivitatea la deschiderea celei de-a 14-a serii de cursuri postuniversitare a Colegiului National de Aparare, presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta ca va reusi sa-i convinga si pe sefii serviciilor secrete ca anumite lucruri pe care ei le fac nu sunt atat de secrete incat sa nu poata fi transmise cursantilor Colegiului National de Aparare. Basescu a spus ca, daca in programa va fi introdusa o tema privind importanta Marii Negre, va veni sa predea la Colegiul National de Aparare. El a declarat ca va cere membrilor Guvernului care detin decizia strategica sa faca transferul de informatie catre cursantii Colegiului. Seful statului a mai spus ca, la terminarea cursurilor Colegiului National de Aparare, absolventii trebuie sa isi explice mai usor anumite decizii care, la momentul respectiv, nu sunt intelese sau sunt controversate, deoarece nu se cunoaste mecanismul.

Basescu a afirmat ca obligatia absolventilor este sa devina functionari sau inalti functionari care sa sustina decizii ce inglobeaza informatia completa.

Pana acum, Colegiul National de Aparare are 673 de absolventi, care detin functii importante in stat, numarul cursantilor crescand "spectaculos" de la an la an si ajungand de la 15-20 pe an, la 160 persoane in 2005, a precizat comandantul Colegiului, generalul de brigada Vasile Ozunu-Mihail. El a adaugat ca trebuie gasita o solutie acestei probleme, pentru ca nici examenul introdus, nici taxele impuse nu au dus la scaderea numarului de solicitanti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.