La 76 de ani, energicul Iliescu reprezinta o solutie pentru a duce PSD acolo unde ii este locul.
Astazi, Ion Iliescu implineste 75 de ani de convingeri comuniste, daca il scadem pe primul, cind deprindea doar bazele ginguritului. Deci, Iliescu are 76 de ani si inca nu a iesit din politica pentru ca nu s-a indeplinit singura conditie care l-ar exclude din joc. Este greu de crezut ca se vor mai inghesui mii de oameni sa-l ureze astazi, asa ca bifam o casuta in calendarul faptelor bune si ii transmitem toate cele cuvenite. Drept cadou, nu voi aminti nimic despre capetele sparte de minerii pe care i-a adus el in Bucuresti. Dimpotriva, il voi lauda. Spunind ca este un personaj de perspectiva pentru PSD, in conditiile in care Adrian Nastase nu va scapa prea repede de fantoma matusii Tamara, iar Mircea Geoana pare sa nu fie in stare sa-si depaseasca statutul de manechin politic.

Cum restul liderilor social-democrati nu prea conteaza (nu va suparati, domnule Mitrea, stiu ca aveti ambitii mari), Iliescu poate fi motorul renasterii acestui partid. Sigur va mai gasi citeva sute de mii de romani care sa fie de acord ca nu trebuie sa ne vindem tara sau care sint fanii haiduciei fiscale agreate de Iliescu. Cu ei, PSD ar putea ca peste un an, doi sa-i tina piept cu succes "Razboinicului luminii" in lupta pentru marja de eroare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.