Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a venit cu precizari despre atributiile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) - Fiscul, mai pe scurt, condusa de Sebastian Bodu -, spunand ca nu are nici un fel de responsabilitate legala privind confiscarea averilor.

El a spus ca, dupa legea pe care o propune PD, Fiscul va impozita cu 16% diferenta intre valoarea averii declarate si valoarea averii constatate, fireste, acolo unde se descopera ca o persoana nu si-a declarat toate veniturile la stat. Presedintele executiv al PD a mai aratat ca Fiscul nu va face altceva decat sa sesizeze organele abilitate ale statului, care trebuie sa constate caracterul licit sau illicit al diferentei de valoare, "urmand ca decizia de confiscare sau de urmarire a realizarii diferentei sa o faca acestea". Ulterior, Videanu a mai spus ca verificarea averilor se va extinde si la nivelul donatiilor. El a adaugat ca, in conformitate cu prevederile UE si cu programul de guvernare, va trebui sa se treaca si la separarea administrarii fiscale de politica fiscala pentru eficientizarea celor doua activitati. Cat despre controlul averilor demnitarilor, Videanu a declarat ca de acest lucru se va ocupa Agentia de Integritate - o institutie care exista doar pe hartie - e prevazuta de legea declaratiilor de avere, dar nu functioneaza inca.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.