Sorin Oprescu incearca sa depaseasca perioada agitata in care Dan Ioan Popescu a condus filiala din Bucuresti a PSD.

Oprescu a condus prima sedinta a Biroului Municipal al organizatiei PSD-Bucuresti de la preluarea conducerii interimare a filialei. La sedinta a participat si Ion Iliescu, alaturi de presedintele PSD, Mircea Geoana. Acesta din urma a folosit metroul pentru a ajunge la sedinta, pe ruta Piata Victoriei-Universitate, dar a fost deranjat de aglomeratia produsa de vremea nefavorabila. Dupa autosuspendarea lui Dan Ioan Popescu de la conducerea filialei si excluderea din organitatiile de sector a lui Octavian Petrovici si Codrin Stefanescu, linistea pare sa se fi instaurat in organizatia municipala. Geoana a declarat ca agitatiile si tulburarile din filiala sunt "de domeniul trecutului".

"Nu-mi aduc aminte sa fi fost - in anii precedenti cel putin - o relatie atat de armonioasa intre conducerea nationala si conducerea Bucuresti", a mai spus Geoana. El a fost critic la adresa manierei in care organizatia s-a blocat in discutiile despre inlocuiri din functii, maziliri etc. De altfel, Geoana a fost presedintele executiv al organizatiei Bucuresti, insa a fost indepartat dupa alegeri in cadrul unei sedinte la care nici macar nu a fost prezent. Dupa Congresul la care Geoana a fost ales presedinte al PSD, relatiile cu filiala din Capitala au ramas incordate. Discursul sau de ieri pare sa marcheze reconcilierea cu pesedistii bucuresteni, dupa ce acestia i-au imputat esecul in alegerile municipale din 2004 in fata actualului presedinte, Traian Basescu. Desi initial Oprescu a fost reticent in a prelua stafeta de la D.I. Popescu, acum Oprescu are planuri ambitioase pentru social-democratii bucuresteni. In primul rand sa elimine "o eticheta sifilitico-fantastica", aceea de coruptie. Apoi, sa mentina linistea in interiorul filialei.

"Deocamdata, stagiunea nu s-a deschis, nimeni n-a plecat din PSD, nimeni n-a dat pe nimeni afara si ne ocupam de lucruri serioase si de agenda zilnica" a comentat Oprescu desfasurarea sedintei. Ion Iliescu a parut si el multumit de "noul inceput", insa a insistat pe "revigorarea fibrei morale" a membrilor PSD. "Nu este usor sa fii in opozitie, nu este usor sa treci prin momentele grele prin care trece PSD" a apreciat Iliescu. Pe langa discutiile politice de ordin general, pe ordinea de zi s-a aflat pregatirea vizitei in Romania a presedintelui Partidului Socialist European din 7 martie, ocazie cu care PSD va lansa programul "Generatia 2008".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.