Taranistii se grabesc sa raspunda apelului lansat , luni, de democrati pentru realizarea unui mare partid de centru-dreapta in Romania.
Surse din cele doua partide afirma ca presedintele PD, Emil Boc, si cel al PPCD (PNtCD), Gheorghe Ciuhandu, vor avea o prima discutie in aceasta saptamana, la Timisoara. De altfel, Emil Boc este cel care se va ocupa de negocierile cu taranistii, singura formatiune membra cu drepturi depline in Partidul Popular European, statut ravnit si de PD.

PPCD si-a consolidat recent legaturile cu crestin democratii europeni, in urma vizitei particulare a presedintelui Ciuhandu in Germania, la invitatia cancelarului Angela Merkel. Surse credibile spun ca Merkel ar avea o relatie extrem de cordiala cu senatorul Ioan Talpes, care vrea sa se inscrie la taranisti. Cererea lui Talpes de a deveni membru PPCD se va discuta azi, in Biroul de Conducere al partidului.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.