Conservatorii cer ca reducerile TVA-ului sa fie facute la produsele alimentare de baza si nu la cele de lux.

Este inacceptabil ca Guvernul sa reduca taxele vamale la unele produse de lux (branzeturile Gruyere si Vacherin Mont d'Or, vinurile de Bordeaux, Rioja, Armagnac), in timp ce categoriile defavorizate platesc o cota ridicata pentru alimentele ce le asigura traiul zilnic (paine, lapte, oua, zahar, ulei etc.), a spus purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca. In opinia sa, masura ar reprezenta un mijloc de sprijinire a consumului si o usoara crestere a nivelului de trai in conditiile in care, din salariile mici, cea mai mare parte acopera consumul alimentar si procurarea de medicamente.

Scaderile la veniturile bugetare ar putea fi compensate de o crestere a consumului de produse alimentare la care cota ar fi diminuata, este de parere purtatorul de cuvant al PC. In plus, Bogdan Ciuca a precizat ca in mai multe tari, precum Polonia, Cehia, Slovenia, Ungaria, Belgia, TVA-ul la produsele alimentare de baza este redus. (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.