Cer limitarea coruptiei, dar vor declaratii de avere mai putin detaliate

Conducerea PSD incearca sa limiteze proportiile pierderii de capital politic produse de scandalurile de coruptie in care sunt implicati lideri social-democrati. Cristian Diaconescu, purtator de cuvant al PSD, a anuntat ca social-democratii pregatesc doua proiecte de lege care sa limiteze coruptia din sfera politicii. Primul vizeaza reglementarea mai stricta a separarii activitatii politice de derularea concomitenta a unor activitati in mediul de afaceri.

O a doua lege intentioneaza modificarea formularelor declaratiilor de interese, astfel incat acestea sa includa practic interesele tuturor membrilor familiei demnitarului, dar si interesele ce rezulta din derularea unor afaceri prin interpusi. Diaconescu sustine ca declaratia de interese trebuie facuta dupa modelul functionarului bancar, care in momentul de fata este obligat de legislatie sa faca o declaratie de interese foarte extinsa.

Anuntul purtatorului de cuvant al PSD survine in perioada in care Senatul a adoptat prin aprobare tacita o initiativa a 6 deputati ai partidului, printre care Viorel Hrebenciuc, Dan Nica si Valeriu Zgonea, care modifica formularul declaratiilor de avere a demnitarilor prin eliminarea obligativitatii declararii sumelor cash detinute. Diaconescu sustine ca este o initiativa personala a celor 6, dar a refuzat sa spuna daca legea se bucura de sprijinul PSD sau nu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.