Legea privind Holocaustul va stipula ca nu doar evreii, ci si o parte a populatiei rrome a fost supusa deportarii si anihilarii in perioada celui de-al doilea razboi mondial.
Senatul a aprobat ieri, la solicitarea presedintelui Traian Basescu, modificarea Legii privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, prin adoptarea unui amendament ce vizeaza faptul ca, "in perioada celui de-al doilea razboi mondial, o parte a populatiei rrome a fost supusa deportarii si anihilarii". Aceasta prevedere a fost inclusa in continuarea prevederilor initiale ale articolului 2, privind definitia Holocaustului. Acesta este definit ca "persecutia sistematica sprijinita de stat si anihilare a evreilor europeni de catre Germania nazista, precum si de catre aliatii si colaboratorii sai din perioada 1933-1945".

Conform presedintelui Comisiei juridice a Senatului, Peter Eckstein-Kovacs, acest amendament a beneficiat de avizul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania. In cererea de reexaminare, presedintele Traian Basescu arata ca a primit scrisori din partea unor organizatii ale etniei rrome si a unor personalitati publice din Romania, care considera ca si minoritatea rroma a fost victima politicii de exterminare promovate de Germania nazista si aliatii sai.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.