Departamentul National Anticoruptie va deveni Directia Nationala Anticoruptie din Parchetul General, DNA va avea buget bine delimitat, iar Morar va fi in subordinea lui Botos
Presedintele a trimis ieri dupa-amiaza Ordonanta DNA, cu toate observatiile mentionate, Parlamentului cu solicitarea de reexaminare.

Presedintele Traian Basescu a reusit sa obtina acceptul PSD pe Ordonanta privind DNA, doua dintre propunerile partidului condus de Mircea Geoana fiind acceptate de toti liderii politici. Seful statului s-a consultat ieri cu liderii partidelor parlamentare pe Ordonanta DNA, singurul lider care a lipsit de la discutiile de la Cotroceni fiind presedintele PC, Dan Voiculescu. Prin consens, s-a decis ca Departamentul National Anticoruptie se va numi Directia Nationala Anticoruptie; DNA va deveni ordonator secundar de credite, dar cu bugetul precis mentionat in cel al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie; procurorul sef al DNA se va afla in subordinea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.