Cum faci sa ajungi in Parlament? O intrebare pe care multi oameni si-o pun, mai ales ca un mandat in Camera sau in Senat poate insemna pentru unii culmea succesului in viata.

Pe scena politica romaneasca, insa, se ajunge in frunte fara scoli speciale de studii politice si fara a avea vreo meserie "cu noroc".

Un mandat de parlamentar innobileaza activitatea politica a oricarui membru de partid si este un vis pentru multi care nu au legatura cu politica. Mai ales datorita "conditiilor" speciale care li se ofera alesilor. Tocmai ce senatorii si deputatii au votat legea statutului parlamentarilor, care starneste invidia multor categorii profesionale. Alesii au tot felul de privilegii si in timpul mandatului, dar si dupa ce nu mai sunt in Parlament. Ca sa nu mai amintim de ce primesc in timpul in care sunt in Parlament: transport gratuit, masini la scara, birouri luxoase si deplasari in strainatate. Pentru toate acestea, insa, alesii nu au facut cine stie ce studii.

Desi ar fi de asteptat ca in Parlament sa gasesti oameni orientati inca din scoala catre stiintele umaniste: stiinte politice, literatura, filosofie, drept. Ei bine, in Legislativul roman marea majoritate a parlamentarilor sunt ingineri, dublati de juristi, de avocati sau sociologi. Exista insa si categorii profesionale aparte, chiar exotice, in Parlament.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.