Cu cateva saptamani inainte de congresul ordinar al partidului, liberalii incep sa se agite tot mai mult. Fie ca este vorba de interesele gruparii Patriciu sau de controversele legate de proiectul fuziunii PNL-PD, miscarile din interiorul acestei formatiuni politice anunta dezbateri destul de aprinse.

In pofida faptului ca, pana acum, premierul Calin Popescu Tariceanu nu are un contracandidat la functia de presedinte al PNL, liberalii par a fi cuprinsi de febra congresului ce va avea loc in perioada 4-6 februarie. Primul care a iesit la rampa a fost ex-presedintele Valeriu Stoica, acesta declarand recent ca ar putea intra in competitie impotriva lui Tariceanu. Cei doi au facut deja repetitii pe scena Teatrului National, unde au jucat "piesa fuziunii" dupa scenarii diferite, cu ocazia lansarii oficiale a candidatului liberal la functia de primar general al Capitalei. Acum a venit randul gruparii Patriciu sa tulbure apele liberale.

Oamenii lui Patriciu

Surse din partid sustin ca omul de afaceri si lider al filialei Prahova este nemultumit de faptul ca "protejatii" sai nu si-au gasit un loc in prima linie a Cabinetului Tariceanu, fiind oarecum lasati pe dinafara la sugestia Cotroceniului. El ar putea insa sa-i promoveze in noua conducere a liberalilor care va fi aleasa la congres. De altfel, procedurile de alegere ale viitorilor membri ai conducerii ar putea isca alte disensiuni in conditiile in care, dupa modelul Stolojan, Tariceanu intentioneaza sa-si impuna propria echipa a Biroului Executiv, fara ca aceasta sa fie supusa votului delegatilor. In compensatie, delegatii vor putea alege membrii unui Birou Central, structura mai larga de conducere, ce ar urma sa fie infiintata la congres si care se va reuni o data la doua saptamani.

Liberalii pun tara la cale la Brasov

In acest context, saptamana viitoare, gruparea Patriciu ar pregati o mica reuniune la Brasov pentru a pune tara la cale. Informatia a fost confirmata de presedintele interimar Calin Popescu Tariceanu, intr-un interviu acordat unui cotidian central. In schimb, Dinu Patriciu ne-a declarat ca nu stie nimic despre reuniune: "Nu stiu despre ce este vorba. Eu am fost plecat la capatul celalalt al pamantului. Am citit si eu interviul pe site si nu stiu de unde a aparut aceasta informatie. Nu voi organiza un minicongres la Brasov". Intrebat daca este de acord cu fuziunea PNL-PD ce va fi dezbatuta la congres, Patriciu a mai spus ironic ca va milita pentru ca acest proiect sa fie realizat, in limitele timpului disponibil, pentru ca are alte prioritati. Indiferent ce va face gruparea Patriciu, cert este ca liberalii se vor intalni totusi la Poiana Brasov, la sfarsitul saptamanii viitoare.

Potrivit unor surse din partid, parlamentarii PNL au fost convocati de liderii de grup la o reuniune ce va avea loc in perioada 21-22 ianuarie, scopul fiind acela de a stabili agenda pentru sesiunea parlamentara care va incepe in februarie. Ca si democratii, parlamentarii liberali vor discuta regulamentul intern si al forului legislativ, prioritati legislative ca si posibilitatea revocarii din functie a presedintilor celor doua Camere. Cum nu mai este parlamentar, Dinu Patriciu nu este invitat la aceasta sedinta de partid.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.