Ei nu cred ca un simplu politist poate ancheta contracte realizate prin decizie politica

Dupa trei zile de brain-storming la un hotel din Predeal, deputatii PD au decis ca, la inceperea noii sesiuni parlamentare, sa porneasca demersurile pentru infiintarea unei comisii de ancheta a alegerilor din 28 noiembrie 2004, sa propuna modificarea regulamentului Camerei si sa caute sprijin politic pentru schimbarea lui Adrian Nastase de la conducerea acestei institutii. Cu multe reticente si doar la presiunile dure ale ziaristilor, deputatii PD au declarat ca vor accepta prezenta presei la lucrarile comisiilor parlamentare, desi unii dintre nou-alesi se temeau ca vor fi filmati si fotografiati in diverse posturi jenante. In ceea ce priveste mult discutata inlocuire a lui Nastase, liderul deputatilor PD, Cozmin Gusa, a spus ca parlamentarii nu pot fi condusi de un presedinte ales in urma unei mascarade. Totusi, Gusa a fost foarte prudent in ceea ce priveste calendarul initiativelor sale. El a aratat ca propunerile deputatilor sai trebuie sa fie discutate dupa 1 februarie, cand incepe noua sesiune, cu parlamentarii PNL, PUR si UDMR. La reuniunea de la Predeal si-au facut aparitia, pentru cateva ore, si presedintele PD, Emil Boc, precum si ministrul Justitiei, Monica Macovei.

Aceasta se pare ca a avut un prim dezacord cu deputatii PD, atunci cand a propus ridicarea imunitatii fostilor ministri. Acestia i-au reprosat lui Macovei ca nu se poate ca un simplu politist sa ancheteze o decizie politica precum, de exemplu, cea a achizitionarii de catre Ministerul Apararii a doua fregate. La sfarsitul reuniunii, la o intalnire cu ziaristii, Cozmin Gusa si-a pus singur o intrebare, la care si-a si raspuns: da, intr-adevar se intalneste si are discutii cu fostul director al SRI, Virgil Magureanu, cu fostul sef al Securitatii, Iulian Vlad, precum si cu gen. Athanasie Stanculescu. "Am incercat printr-o comunicare normala sa aflu adevarul despre conspiratia de pana in '89, lovitura de stat din decembrie '89 si ceea ce a urmat", a sustinut Gusa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.