Dosarul Zambaccian aduce in atentia procurorilor tot mai multi oameni politici.

Pentru prima oara a fost anuntata punerea sub urmarire penala a unui inalt demnitar pentru fapte de coruptie: Adrian Nastase. Apoi, DNA anunta ca mai sunt cercetate alte 5 persoane in dosar. Urmeaza Dana Nastase, sotia fostului premier.

La numai o zi, fostul deputat Gabriel Bivolaru este transferat intr-un penitenciar din Bucuresti pentru a fi audiat. El a detinut terenul care a intrat ulterior in posesia lui Nastase. Intre timp este pusa sub acuzare si Irina Jianu, fost inspector general de stat si presedintele Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat, aflat in subordinea ministerului condus de Miron Mitrea. Cercetarile se extind si luni a venit randul lui Mitrea sa primeasca citatie. Sergiu Sechelariu e un alt pion important din acest dosar, el fiind constructorul blocului din Zambaccian. Surse au precizat ca el ar fi fost cel care l-a denuntat pe Nastase. Intr-o declaratie la Realitatea TV fostul secretar de stat a negat aceasta acuza.

Adrian Nastase este acuzat de luare de mita in dosarul Zambaccian. Imediat este citata pentru complicitate la luare de mita Dana Nastase, sotia fostului premier. Reactia lui Nastase nu intarzie. Se autosuspenda din partid. Procurorii anticoruptie cer perchezitionarea caselor lui Nastase din strada Zambaccian si comuna Cornu. Cererea de perchezitie este respinsa, culmea, de Biroul Permanent prezidat de Adrian Nastase. La randul sau, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca ar fi fost preferabil ca Adrian Nastase sa se fi abtinut de la votul dat de Biroul Permanent al Camerei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.