Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu si liderul PD Adriean Videanu vorbesc despre fuziunea dintre cele doua partide pe limbi diferite.

Graham Watson a afirmat ca liberal-democratii europeni doresc sa continue colaborarea cu PNL, inceputa in februarie 1990, si ca PNL ar trebui sa ramina in Internationala liberala.

Profitind de faptul ca liberalii europeni il sustin, Tariceanu a aratat ca intrarea PNL in PPE este "greu fezabila" din cauza ca la ora actuala PD nu este membru cu drepturi depline. "Mergem spre un loc unde nu e nimic stabilit, nu este nimic sigur. Cu alte cuvinte, care ar fi folosul ca sa mergem catre PPE, ca sa primim mai abrupt refuzul lor? In orice caz, pot sa spun ca in Romania, si astazi, ca si ieri, dar in mod sigur si miine, va fi nevoie de o reprezentare a ideilor, a principiilor liberale, principii si valori care au facut Romania moderna si Europa bogata si prospera astazi".

Declaratiile liderului liberal au primit o replica de la democratul Videanu: "Prefer sa raspund pe argumentele pe care le vor aduce colegii liberali, nu pe declaratiile domnului Tariceanu. Doresc ca aceasta problema, sa fie dezbatuta in cadrul CNC al Aliantei. Este doar o declaratie a presedintelui Tariceanu, si urmeaza sa vedem care sint argumentele care au insotit aceasta declaratie".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.