Procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) au dispus inceperea urmaririi penale fata de presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, sub invinuirea de luare de mita. Alte cinci persoane sunt cercetate alaturi de fostul premier in acelasi dosar.

In timp ce invinuitul acuza DNA ca lucreaza la comanda politica, presedintele PSD isi reafirma pozitia exprimata la jumatatea lunii februarie, aceea de "sprijin conditionat" pentru Adrian Nastase.
Mircea Geoana a declarat ca PSD nu se va pronunta cu privire la acuzatiile ce i-au fost aduse lui Adrian Nastase pana cand justitia nu va aduce probe solide pentru a-i demonstra vinovatia.
"Am avut o decizie a partidului in care am spus, si reconfirm astazi, ca exista un sprijin conditionat pentru Adrian Nastase."

"Atunci cand justitia va produce probe clare, obiective, si indubitabile despre o eventuala ilegalitate pe care a facut-o Adrian Nastase sau oricine altcineva, atunci vom lua masuri in consecinta."
"in acest moment este vorba doar de o acuza, este vorba clar de un circ mediatic pornit deliberat impotriva lui Adrian Nastase si a altor lideri PSD, si pana cand nu vom vedea elemente clare, nu ne vom putea pronunta asupra seriozitatii acuzatiilor impotriva lui Adrian Nastase", a declarat Mircea Geoana.

Adrian Nastase este cercetat de DNA in asa-numitul dosar "Zambaccian", dosar in legatura cu achizitionarea unui teren in zona ultracentrala a capitalei, teren cumparat sub pretul pietei.

Pe terenul respectiv a fost construit apoi un imobil cu mai multe apartamente dintre care unul apartine domnului Nastase.
Presedintele Camerei Deputatilor a declarat ca nu are nimic sa isi reproseze si ca ar fi victima a unei campanii cu substrat politic. El a declarat ca totul ar fi doar un "atac politic" la originea caruia s-ar afla chiar presedintele Traian Basescu.

Acuzatiile de implicare politica au fost respinse de premierul Calin Popescu Tariceanu care a precizat ca ceea ce se intampla in prezent "devoaleaza" coruptia existenta pana la sfarsitul anului 2004.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.