Sedinta de marti seara a pesedistilor bucuresteni s-a desfasurat intr-o atmosfera de stadion, creata de doua grupuri de tineri ce pretindeau ca au venit din proprie initiativa.
Desi nimeni n-a recunoscut clar, cele doua tabere erau formate din sustinatorii lui Codrin Sefanescu si a lui Marian Vanghelie.

"Galeria" pro-Stefanescu, unul din oamenii de baza ai autosuspendatului Dan Ioan Popescu, a pierdut insa "meciul", pentru ca acesta a fost exclus din partid.
In schimb, Vanghelie a marcat puncte importante, pe langa excluderea vicepresedintelui Stefanescu, seara de ieri inregistrand si demisia purtatorului de cuvant al PSD Bucuresti, Octavian Petrovici, un alt suporter de-al lui Popescu. De altfel, Petrovici nici nu a fost lasat sa intre la sedinta Biroului Executiv, pe motiv ca nu face parte din acest for.

Petrovici a decis sa-si dea demisia din partid, precizand ca decizia sa are la baza refuzul de a fi lasat sa participe la sedinta, precum si amenintarile pe care Marian Vanghelie le-a facut la adresa sa.
Stefanescu nu se va lasa insa asa de usor, el anuntand ca va depune o contestatie la Biroul Permanent National al PSD pe marginea excluderii sale din partid.


Geoana: Golani pe balustrada

Citeste si:

Toti cei care faceau galagie pe holul sediului PSD Bucuresti au fost evacuati inainte de inceperea sedintei la dispozitia presedintelui Mircea Geoana.
Daca fostul sau sef de partid, Ion Iliescu, a fost suparat pe "golanii" ce se adunasera in 1990 in Piata Universitatii, acum Geoana s-a aratat revoltat de prezenta unor "derbedei" intr-un sediu de partid. "Am dispus ca toti acesti derbedei si mercenari sa plece imediat din sediul de partid. Eu nu sunt dispus sa intru intr-un sediu de partid, cu atat mai putin la PSD Bucuresti, si sa vad tot soiul de golani atarnati pe balustrada. Le-am spus sa plece imediat, sa-si ia catrafusele si sa se duca de unde au venit", a spus seful PSD.

De asemenea, Sorin Oprescu a anuntat ca a preluat efectiv sarcinile de la Dan Ioan Popescu, suspendat temporar din functia de presedinte al organizatiei, pana ce problemele legate de averea sa in Justitie se vor rezolva.
El a spus ca a avut loc procesul de predare-primire a stampilei, cheilor, dar si a banilor si datoriilor organizatiei. Oprescu a mentionat ca "sunt cateva datorii ramase din campanie", dar nu a vrut sa spuna de cati bani este vorba.