In zgomot de fluiere si trompete, Codrin Stefanescu a fost dat afara din partid

Sedinta de marti seara a pesedistilor bucuresteni s-a desfasurat intr-o atmosfera de stadion, creata de doua grupuri de tineri ce pretindeau ca au venit din proprie initiativa.
Desi nimeni n-a recunoscut clar, cele doua tabere erau formate din sustinatorii lui Codrin Sefanescu si a lui Marian Vanghelie.

"Galeria" pro-Stefanescu, unul din oamenii de baza ai autosuspendatului Dan Ioan Popescu, a pierdut insa "meciul", pentru ca acesta a fost exclus din partid.
In schimb, Vanghelie a marcat puncte importante, pe langa excluderea vicepresedintelui Stefanescu, seara de ieri inregistrand si demisia purtatorului de cuvant al PSD Bucuresti, Octavian Petrovici, un alt suporter de-al lui Popescu. De altfel, Petrovici nici nu a fost lasat sa intre la sedinta Biroului Executiv, pe motiv ca nu face parte din acest for.

Petrovici a decis sa-si dea demisia din partid, precizand ca decizia sa are la baza refuzul de a fi lasat sa participe la sedinta, precum si amenintarile pe care Marian Vanghelie le-a facut la adresa sa.
Stefanescu nu se va lasa insa asa de usor, el anuntand ca va depune o contestatie la Biroul Permanent National al PSD pe marginea excluderii sale din partid.

Geoana: Golani pe balustrada

Toti cei care faceau galagie pe holul sediului PSD Bucuresti au fost evacuati inainte de inceperea sedintei la dispozitia presedintelui Mircea Geoana.
Daca fostul sau sef de partid, Ion Iliescu, a fost suparat pe "golanii" ce se adunasera in 1990 in Piata Universitatii, acum Geoana s-a aratat revoltat de prezenta unor "derbedei" intr-un sediu de partid. "Am dispus ca toti acesti derbedei si mercenari sa plece imediat din sediul de partid. Eu nu sunt dispus sa intru intr-un sediu de partid, cu atat mai putin la PSD Bucuresti, si sa vad tot soiul de golani atarnati pe balustrada. Le-am spus sa plece imediat, sa-si ia catrafusele si sa se duca de unde au venit", a spus seful PSD.

De asemenea, Sorin Oprescu a anuntat ca a preluat efectiv sarcinile de la Dan Ioan Popescu, suspendat temporar din functia de presedinte al organizatiei, pana ce problemele legate de averea sa in Justitie se vor rezolva.
El a spus ca a avut loc procesul de predare-primire a stampilei, cheilor, dar si a banilor si datoriilor organizatiei. Oprescu a mentionat ca "sunt cateva datorii ramase din campanie", dar nu a vrut sa spuna de cati bani este vorba.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.