Partidul Social Democrat a solicitat, miercuri, Guvernului sa-si indeplineasca riguros toate angajamentele asumate, inclusiv cele din ultimul Raport de monitorizare al Comisiei Europene, pentru a crea conditiile ca raportul de evaluare din 17 mai 2006 sa asigure respectarea datei de aderare la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.

"In acelasi timp, PSD reaminteste Guvernului ca acest raport are un rol decisiv in atitudinea celorlalte Parlamente nationale care vor angaja procedurile de ratificare dupa 17 mai", se arata intr-un comunicat al PSD remis miercuri presei.

Social-democratii au luat act cu satisfactie de ratificarea atat de catre Camera Reprezentantilor din Parlamentul Olandei, precum si de catre Camera Lorzilor din Parlamentul britanic, a Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la UE.

Ca partid care a finalizat negocierile de aderare ale Romaniei la UE, PSD apreciaza ca acest eveniment reprezinta un moment important in crearea conditiilor juridice de aderare a Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007, cunoscute fiind rezervele exprimate de unele din fortele politice olandeze in legatura cu procesul de extindere, se mentioneaza in comunicat.

"PSD, tinand cont de incoerenta actiunii guvernarii de dreapta, solicita Executivului o mai buna coordonare cu Parlamentul si cu grupurile politice, in vederea asigurarii sprijinului pentru procesul de ratificare in Parlamentele nationale ale tarilor care nu au demarat inca procedurile interne in acest sens", se mai spune in comunicatul citat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.