Deputatii din Comisia juridica au respins, ieri, doua propuneri legislative initiate de cativa parlamentari ai PNL si PD, referitoare la modificarea legii Curtii Constitutionale.

Prima propunere legislativa prevedea posibilitatea de recuzare a judecatorilor Curtii si faptul ca o hotarire se putea lua de trei membri ai Curtii. A doua prevedea ca judecatorii nominalizati sa nu fi facut politica. "Ambele initiative puteau duce la blocarea activitatii Curtii Constitutionale, pentru ca, de regula, recuzarea trebuie judecata de un for superior. Propunerile legislative implicau perspective viclene, putand fi blocata, printr-o singura cerere, posibilitatea de solutionare a unei sesizari", a explicat Sergiu Andon, presedintele Comisiei juridice. El a adaugat ca, la votul din comisie, cele doua initiative legislative au fost sustinute doar de trei-patru liberali, restul deputatilor fiind impotriva.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.