Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, critica modul in care Tariceanu conduce partidul. El a lansat ieri un apel catre toti liberalii, prin care spune ca o decizie in privinta fuziunii „nu poate fi lasata doar in seama conducerii”.

Nemultumit de politica pe care actuala conducere a partidului a dus-o in legatura cu fuziunea, Antonescu a propus ca decizia "ca PNL sa mai existe sau nu" sa fie luata "intr-un Congres Extraordinar", spunind ca nu accepta ca soarta partidului "sa fie decisa de aceiasi 5, 10, 15 sau 50 de oameni" care au adus PNL in situatia de astazi. Antonescu critica "modalitatea de conducere a PNL" de catre Tariceanu si propune ca la un eventual Congres sa fie modificat statutul partidului, sa i se ceara lui Tariceanu sa-si schimbe stilul de conducere si, doar daca acesta refuza, sa se puna pe tapet si schimbarea conducerii.

Antonescu acuza lipsa democratiei interne in partid: "Din 2002 n-am mai ales nimic. N-am ales BEx-ul lui Stolojan, n-am ales BEx-ul lui Tariceanu, n-am ales reprezentantii PNL in CNC-ul Aliantei, n-am ales ministrii, n-am ales primul-ministru". Crin Antonescu mai afirma ca "PNL a facut (si poate va mai face) fuziuni cu alte partide, dar nu si-a negociat niciodata istoria, numele si doctrina", si a adaugat ca "PNL n-a fost si nu va fi niciodata partidul unei persoane, fie aceea si presedintele Romaniei".

Reactii la apelul lui Antonescu vor veni abia dupa ce acesta va ajunge la cunostinta liberalilor. Vor fi favorabile dinspre zona celor care nu agreeaza fuziunea sau o agreeaza, dar sub steagul PNL si negative din partea celor care doresc sa mentina actualul statut. O prima iesire la rampa a avut purtatorul de cuvind al PNL, Eugen Nicolaescu, dar acesta s-a limitat la clasica formula "este pozitia personala a lui, in PNL fiecare are dreptul sa se exprime".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.