Departamentul National Anticoruptie (DNA) a inceput urmarirea penala impotriva deputatului PSD Emil Cutean, fost secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, in guvernul Nastase. Parlamentarul PSD este acuzat ca in 2004 ar fi dispus plata a 3 miliarde de lei din contul institutiei pe care o conducea, catre o organizatie de revolutionari al carei presedinte era.

DNA il acuza pe Emil Cutean ca ar fi favorizat asociatia al carei presedinte este in detrimentul altor asociatii si ca ar fi dispus plata banilor dupa ce nu mai avea calitatea de secretar de stat. Deputatul PSD sustine insa ca nu ar fi vinovat.

"Tot ce am facut, am facut cu buna credinta, si am luat intotdeauna avizele de la cei care erau de meserie: directorul economic si juridic, a declarat dl Cutean. Daca ei au gresit, inseamna ca am gresit si eu, si atunci am sa platesc. Dar nu cred ca faptul ca eu lucrez la Club 22 CC e cea mai mare coruptie din Romania".

Alte dosare 'grele'

Emil Cutean nu este singurul pe lista parlamentarilor si ministrilor anchetati de DNA. Unul din cele mai recente dosare este cel al fostului premier, Adrian Nastase, cercetat pentru cumpararea unui teren in strada Zambaccian din Bucuresti, la un pret apreciat sub cel al pietei.

Un alt fost ministru din guvernul Nastase, Dan Ioan Popescu, a fost si el audiat in asa numitul dosar Electrica Banat, in care 44 de persoane sunt cercetate pentru prejudicierea cu aproape 200 de miliarde de lei vechi a societatii prin cumpararea unor produse contrafacute.

Alti doi fosti ministri PSD, Rodica Stanoiu si Florin Georgescu, au fost si ei audiati de procurorii anticoruptie in asa numitul dosar al stenogramelor PSD, dosar inchis in cele din urma din lipsa de probe.

Dintre actualii ministri, vicepremierul George Copos este anchetat de DNA pentru vanzarea in 2004, catre Loteria Romana, a unor spatii comerciale pentru care nu s-ar fi platit TVA, prejudiciul fiind estimat la un milion de euro.

Nici presedintele Traian Basescu nu a scapat de atentia procurorilor DNA.

E drept, dosarul "Flota" in care seful statului este cercetat impreuna cu alti doi fosti ministri ai transporturilor, Aurel Novac si Paul Teodoru, a fost deschis inainte de alegeri.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.