Romanii prefera un politician corupt, dar care a facut ceva pentru tara, unuia cinstit, dar care nu s-a remarcat

Un sfert dintre romani considera ca oamenii vor sa faca politica pentru ca le place puterea si doar 7 la suta cred ca cei care aleg o cariera politica vor sa faca ceva bun pentru oameni si tara. In plus, 80 la suta dintre cei chestionati spun ca oamenii politici din Romania nu prea au calitati comparabile cu colegii lor din tarile Uniunii Europene. De altfel, cei mai multi dintre intervievati cred ca in politica nu ajung doar oamenii cu calitati deosebite.

La capitolul oameni politici corupti, peste 70 la suta dintre cetateni afirma ca cei mai multi se regasesc in randurile PSD. Peste 30 la suta cred ca cei mai multi politicieni cinstiti se afla in Partidul Democrat, aproape 20 la suta cred ca cei mai multi sunt la PRM, iar 17 la suta sustin ca PNL este partidul care a reunit cei mai multi politicieni onesti. Sondajul INSOMAR a fost realizat in perioada 18-23 ianuarie, pe un esantion de 1.155 de persoane, cu o marja de eroare de plus minus 3 la suta si cu o probabilitate de 95 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.