Codrin Stefanescu a contestat decizia de excludere din PSD, pe motiv ca nu s-a respectat statutul formatiunii. "De fapt, nici nu recunosc aceasta excludere.

In calitate de vicepresedinte al Organizatiei PSD Bucuresti, voi convoca o sedinta largita a sectorului 4 si voi propune analizarea excluderii mele in lipsa si in cadrul Biroului Executiv Municipal", a declarat, ieri, Codrin Stefanescu, citat de Rompres. El a subliniat ca va sesiza, in zilele urmatoare, Internationala Socialista si va da o serie de declaratii presei americane, unde exista sustinere puternica pentru tinerii social-democrati din Romania.

"Nu ma intereseaza simple instrumente ca Marian Vanghelie, dar sunt foarte interesat cine urmareste din spate asemenea actiuni", a mentionat el. Stefanescu este sustinut de vicepresedintele PSD Bucuresti Madalin Voicu, in opinia caruia excluderea este nestatutara, iar motivele pentru care a fost facuta sunt hilare. Potrivit lui Voicu, Mircea Geoana a sustinut ca nu a dat girul pentru aceasta demitere, Miron Mitrea i-a spus ca nu stia nimic, in timp ce Ion Iliescu s-a aratat "surprins si revoltat" de faptul ca PSD, in loc sa dea dovada de echilibru, da dovada de diletantism.

"Eu, personal, nu voi da curs nici unei convocari, nici unei conferinte de presa si nici unei activitati organizate de PSD Bucuresti pana nu se intoarce din strainatate Dan Ioan Popescu, pentru a-i inmana stampila cu nr. 1 lui Sorin Oprescu", a spus Madalin Voicu. Surse din PSD afirma ca in filiala Bucuresti se urmareste eliminarea oamenilor lui Dan Ioan Popescu, iar urmatorul pe lista va fi purtatorul de cuvant Octavian Petrovici. In plus, este speculat faptul ca schimbarile sunt facute de oamenii lui Marian Vanghelie, iar Mircea Geoana nu este strain de aceste planuri.

Presedintele Comisiei de integritate morala si arbitraj a PSD Bucuresti, Doru Giugula, a anuntat, vineri, excluderea lui Codrin Stefanescu, motivul fiind "o stare de insubordonare si existenta unor atitudini personale" care incalcau statutul partidului. Potrivit lui Giugula, punctul de vedere exprimat de catre Stefanescu nu reprezenta punctul de vedere al organizatiei. Totodata, el a precizat ca decizia apartine organizatiei sectorului 4 si nu a cerut parerea presedintelui PSD Mircea Geoana sau secretarului general Miron Mitrea.

Conducerea centrala nu comenteaza

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat ieri ca situatia creata in organizatia Bucuresti nu va fi comentata la nivel central. "Ceea ce se discuta, schimburile de replici si decizia luata ne dorim sa fie o expresie a democratiei interne de partid, ceea ce, in opinia noastra, reprezinta un mare progres pe calea modernizarii partidului", a spus Diaconescu.

El a adaugat ca, in conformitate cu decizia luata la Poiana Brasov, organizatiile judetene au responsabilitatea directa in legatura cu modul in care isi organizeaza si eficientizeaza activitatea. Diaconescu a precizat ca, in cursul saptamanii viitoare, Mircea Geoana va avea o intalnire cu sefii de organizatii de la sectoare si cu conducerea de la nivelul municipiului Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.