Iliescu si Hrebenciuc nu se mai suporta. Se preseaza reciproc cu ceea ce stiu din trecut unul despre celalalt. La virful PSD nu se intimpla nimic, Geoana, Rus si Mitrea punind batista pe tambal.

Intr-o discutie la o cafea si o tigara, Viorel Hrebenciuc le-a explicat in weekendul trecut citorva lideri de filiale PSD ca Iliescu nu e mai moral decit el, sustin surse prezente la dialog. "Daca mai forteaza nota, atunci spunem si noi cum e cu afisele, cu implicarea in afacerea Costea, cu motorina, cu revolutia unde au murit 900 de oameni dupa 22 decembrie si cum e cu mineriadele. El e pus sub urmarire penala. Eu nu sint in nici o ancheta. Asa ca sa nu mai spuna el ca e mai moral", a pus Hrebenciuc punct subiectului.

Subiectul fusese abordat de citiva lideri de filiale in urma cu o saptamina la Poiana Brasov, cind Hrebenciuc a fost tachinat pe seama cererii lui Iliescu de a se retrage din pozitiile detinute la virful PSD. "Ce are, ma, Batrinu’ cu tine? Vrea sa faci un pas in spate?!", s-a amuzat unul dintre liderii de filiale, strinsi intr-o pauza de cafea in barul hotelului din Poiana. Hrebenciuc a mentinut tonul de gluma si a negat discutia cu Iliescu. "Nu e, ma, adevarat! Mie nu mi-a zis nimic, cind ne-am intilnit. Apoi, un consilier de-al sau a dat la presa ca mi-ar fi cerut…", a raspuns Hrebenciuc rizind si tragind din tigara.

Picioare pe sub masa

Unul dintre consilierii fostului presedinte sustine ca informatia a fost rasuflata in presa de catre Iliescu, deoarece "Hrebenciuc s-a laudat unor ziaristi ca s-a intilnit cu Iliescu si ca nu e nimic revolutionar in planurile presedintelui". Dupa citeva zile, mai precis miercuri, la conferinta de presa sustinuta de Iliescu, acesta a recunoscut ca "l-a sfatuit prieteneste pe Viorel Hrebenciuc sa faca un pas in spate, pentru imaginea partidului". "Mi-a raspuns ca se gindeste", a adaugat Iliescu. Pina sa confirme Ion Iliescu, Hrebenciuc a negat discutia. Apoi, a dat o replica antologica: "Tin sa-i reamintesc domnului presedinte ca am doar 52 de ani, asa ca mai am pina la 76, cind ar trebui sa ma retrag", a spus Hrebenciuc, sugerindu-i lui Iliescu ca ar fi momentul ca el insusi sa se retraga.

Ieri, nici unul dintre liderii PSD si nici reprezentantii grupului de la Cluj nu au comentat demersul lui Iliescu. Desideclara ca doresc reformarea PSD acestia nu vor sa faca jocurile fostului presedinte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.