Delegatia Permanenta a PNL i-a recomandat lui Calin Popescu Tariceanu sa ceara raspunderea Guvernului in Parlament in raport cu o serie de legi, care ar urma sa se constituie intr-un pachet.

Reforma morala, care cuprinde Legea lustratiei si modificarile la Legea Ticu, reforma in sanatate si modificarile necesare in Justitie ar urma sa faca parte din acest pachet. Unii membri ai PNL sustin ca si reforma in administratie ar putea fi facuta tot prin asumarea raspunderii pe legile privind administratia, in pofida faptului ca ministrul Administratiei, Vasile Blaga, a anuntat deja ca acestea vor fi trecute prin Parlament prin dezbatere in regim de urgenta. O problema ar fi faptul ca membrii Comisiei pentru Drepturile Omului din Senat au decis ca acest proiect este neconstitutional intrucat este interzis dreptul constitutional al unei persoane de a candida.

Tariceanu a reiterat si alte prioritati ale PNL, pe anul 2006, cum ar fi modificarea Codului Electoral, de care se va ocupa secretarul general al Guvernului, Mihai Voicu- in sensul introducerii votului uninominal. Tariceanu a mai spus ca PNL se pronunta ferm pentru mentinerea sistemului bicameral, dar cu o mai clara delimitare a atributiilor celor doua Camere. In privinta paralelismului intre presedinte si premier, Tariceanu a spus: "Nu exista o propunere concreta. Trebuie lansata dezbaterea in interiorul PNL. Exista suprapuneri in exercitarea atributiilor executive la nivel de presedinte si premier", a spus el, adaugand ca cel mai raspandit model este cel al republicii parlamentare.

Fuziune si nu prea

Subiectul fuziunii nu a fost insa pe ordinea de zi a sedintei Delegatiei Permanent in pofida faptului ca,initial, reuniunea de la Suceava era anuntata ca fiind un prilej bun de a aborda acest subiect. "Initiativa fuziunii intre PNL si PD se va materializa doar cu o larga sustinere a membrilor celor doua partide. Daca aceasta sustinere nu va exista proiectul nu se va materializa", a declarat Tariceanu. El a mai spus ca a fost stabilit un calendar, care nu a fost definitivat si care este mai degraba un "orizont de timp".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.