Biroul Permanent al PSD a "luat act" de decizia lui Dan Ioan Popescu si l-a pus in locul lui pe Sorin Oprescu

Epopeea autosuspendarii lui Dan Ioan Popescu a luat sfarsit. Dupa o saptamana in care a tot afirmat ca se mai gandeste daca renunta sau nu la sefia PSD Bucuresti, Popescu a fost declarat oficial autosuspendat de catre Biroul Permanent al partidului.

Asta in ciuda faptului ca cei din conducerea filialei, Comitetul Executiv, ii respinsesera solicitarea de parasire temporara a functiei. Pana la urma a primat vointa centrului, iar presedintele Mircea Geoana a anuntat ieri ca la presedintia filialei din Capitala va fi instalat Sorin Oprescu. Acesta ocupa, de altfel, pozitia numarul doi, cea de presedinte executiv, si reprezinta o voce importanta in filiala, el candidand de doua ori si pentru Primaria Generala.
Desi conceptul de autosuspendare din functie nu exista in statutul PSD, Geoana a anuntat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent ce a avut loc la Sfantu Gheorghe, ca acest for a luat act de decizia de autosuspendare si "a luat masurile statutare si juridice de a pune in aplicare decizia unilaterala" a lui Popescu.

Cele 200 de trepte ale PSD

Intalnirea de la Sfantu Gheorghe nu a fost lipsita de peripetii. Tocmai cand primul val de pesedisti lua liftul spre sala de conferinte de la etajul zece unde avea loc Biroul, ascensorul s-a defectat. Presedintele Mircea Geoana a fost avantajat de faptul ca a venit mai devreme, asa ca a prins ultimul lift.
Nu la fel de norocosi au fost secretarul general Miron Mitrea, fostul ministru de Finante Mihai Tanasescu sau liderul deputatilor pesedisti, Viorel Hrebenciuc. Ei s-au dovedit insa extrem de dornici sa participe la sedinta, asa ca s-au avantat sa urce pe scari cele 200 de trepte.

Nu la fel de entuziast s-a dovedit fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu, acesta, dupa mai multe "butonari" ale panoului de comanda, decizand sa astepte ca administratorii hotelului sa dea de cap defectiunii. Din cauza acestui incident intalnirea liderilor PSD cu conducerea organizatiei judetene Covasna a inceput cu o intarziere de aproape o jumatate de ora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.