Taranistii au reluat negocierile cu Blocul National Democrat, partidul sindicalistilor desprinsi din PRM, dupa ce acestea au fost abandonate de cei din urma in noiembrie anul trecut. Sindicalistii nu au putut fi de acord cu o fuziune prin absorbtie, propusa de PPCD (PNTCD) partidul lui Gheorghe Ciuhandu (foto), incercand mai degraba o colaborare cu alt partid, rupt din PRM, cel al lui Corneliu Ciontu.

Recent, cei cinci deputati ai BND si-au exprimat dorinta de a se aseza din nou la masa negocierilor cu PPCD, propunere care si-a gasit din nou sprijin printre taranisti. Acestia au intocmit o comisie care sa negocieze punctele de vedere divergente. Tot, ieri, Marian Petre Milut, cel care a demisionat din functia de presedinte al Comitetului National de Conducere al PNTCD a fost inlocuit din cea de-a doua functie din partid. Milut, plecat intr-o delegatie in strainatate, a scapat de mustrarile colegilor sai datorita negocierilor pe care le-ar fi avut cu Gigi Becali.

Milut a fost asadar mai norocos decat Aurelian Pavelescu, cel exclus saptamana aceasta de colegii sai din PIN pentru ca ar fi negociat fuziunea cu partidul patronului Stelei.

Pe de alta parte, PPCD se pregateste sa sustina pozitia Romaniei pe langa PPE, partid devenit din ce in ce mai eurosceptic. PPE pregateste pentru congresul sau ce va avea loc in martie la Roma un document prin care sa ceara stoparea extinderii UE, dupa aderarea ultimelor doua tari, Romania si Bulgaria. Radu Munteanu, reprezentant al PPCD pe langa PPE, ne-a declarat ca partidul sau pregateste alaturi de UDMR un amendament care sa reafirme sprijinul celui mai mare grup din Parlamentul European pentru Romania.

"Proiectul PPE nu pune in discutie aderarea Romaniei si Bulgariei, pentru ca aceste tari sunt deja acceptate ca facand parte din ultimul val. Pe de alta parte, noi nu putem sprijini extinderea spre Balcanii de vest in conditiile in care UE nu are acum in plan asa ceva", ne-a declarat Radu Munteanu. In ultimele doua saptamani, oficiali francezi precum Premierul Dominique de Villepin sau ministrul de Interne, Nicolas Sarkozy, au declarat ca dupa aderarea Romaniei si Bulgariei, extinderea UE ar trebui oprita, pana la reformarea institutiilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.